Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijs garantie!
    Bezorging in NL en België.
    07Jun2023
    Welke radiator is geschikt voor lage temperatuur verwarming?

    Welke radiator is geschikt voor lage temperatuur verwarming?

    Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je huis te verwarmen, dan is lage temperatuur verwarming een goede optie. Lage temperatuur verwarming is een systeem waarbij het water dat door de radiatoren stroomt op een lagere temperatuur wordt verwarmd dan bij traditionele verwarmingssystemen. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder een lager energieverbruik en een hoger comfortniveau. Maar welke radiator is geschikt voor lage temperatuur verwarming? In dit artikel bespreken we de verschillende soorten radiatoren die geschikt zijn voor lage temperatuur verwarming en geven we tips voor het kiezen, installeren en onderhouden ervan.

    Wat is lage temperatuur verwarming?

    Lage temperatuur verwarming is een systeem waarbij het water dat door de radiatoren stroomt op een lagere temperatuur wordt verwarmd in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Bij traditionele verwarmingssystemen wordt het water verwarmd tot ongeveer 80 graden Celsius, terwijl bij lage temperatuur verwarming het water wordt verwarmd tot ongeveer 35 tot 55 graden Celsius.

    De voordelen van lage temperatuur verwarming

    Lage temperatuur verwarming heeft allerlei voordelen:

    • Lager energieverbruik: doordat het water op een lagere temperatuur wordt verwarmd, is er minder energie nodig om dit op te warmen. Hierdoor bespaar je heel wat op je energierekening.
    • Hoger comfortniveau: de temperatuur wordt gelijkmatiger verdeeld in huis, zodat het comfortabeler aanvoelt binnen. Bovendien is er minder sprake van luchtcirculatie, waardoor er minder stofdeeltjes in de lucht zweven.
    • Betere regeling van de temperatuur: door de gelijkmatige temperatuurverdeling is het makkelijker om de temperatuur in huis te regelen en af te stemmen op je persoonlijke wensen.

    Geschikte radiatoren

    Er zijn verschillende soorten radiatoren die geschikt zijn voor lage temperatuur verwarming. Denk aan een lage temperatuur designradiator. Een ander voorbeeld hiervan is elektrische vloerverwarming. Dit is een systeem waarbij het water dat door de vloer stroomt op een lagere temperatuur wordt verwarmd dan bij traditionele verwarmingssystemen. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder een lager energieverbruik en een hoger comfortniveau. 

    Hoe kies je de juiste radiator voor lage temperatuur verwarming

    Bij de zoektocht naar een radiator voor lage temperatuur verwarming zijn er verschillende factoren waar je op moet letten:

    • De grootte van de ruimte: de oppervlakte bepaalt hoeveel vermogen de radiator moet hebben. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen er nodig is.
    • Het type radiator: er zijn verschillende soorten radiatoren die geschikt zijn voor lage temperatuur verwarming. Kies een radiator die past bij je persoonlijke wensen en de stijl van je interieur.
    • De prijs: het kostenplaatje van een radiator kan sterk variëren. Er zijn radiatoren voor ieder budget.

    De installatie van radiatoren voor lage temperatuur verwarming

    De installatie van radiatoren voor lage temperatuur verwarming is niet heel anders dan de installatie van traditionele radiatoren. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de lagere temperatuur van het water dat door de radiatoren stroomt. Hierdoor kan het zijn dat er andere leidingen of aansluitingen nodig zijn. Het is aan te raden om de installatie over te laten aan een professional.

    Makkelijk te onderhouden

    Bij lage temperatuur verwarming is het essentieel om regelmatig de radiator te ontluchten en te controleren op lekkages. Daarnaast is het aan te raden om de radiator regelmatig schoon te maken om de efficiëntie te behouden.

    Conclusie

    Lage temperatuur verwarming is een uitstekende manier om je huis te verwarmen. Er zijn verschillende soorten radiatoren die hier geschikt voor zijn. Bij het kiezen van het juiste exemplaar zijn er een aantal zaken om over na te denken, zoals de grootte van de ruimte, het type radiator en de prijs. Verder dien je tijdens het onderhoud rekening te houden met de lage temperatuur van het water dat door de radiator stroomt en deze frequent te ontluchten en controleren.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Abonneer op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.