Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijs garantie!
    Bezorging in NL en België.
    07Jun2023
    Zo bereken je het juiste wattage van een radiator

    Zo bereken je het juiste wattage van een radiator

    Bij de aankoop van een nieuwe radiator is het belangrijk om te weten hoeveel wattage je nodig hebt. Het wattage bepaalt namelijk de hoeveelheid warmte die een radiator kan produceren en of deze geschikt is voor de ruimte waarin je hem wilt plaatsen. In dit artikel leggen we uit hoe je het wattage van een radiator kunt berekenen.

    Wat is wattage?

    Wattage is de eenheid van vermogen, oftewel de hoeveelheid energie die per seconde wordt omgezet. In het geval van radiatoren geeft het wattage aan hoeveel warmte de radiator kan produceren. Hoe hoger het wattage, hoe meer warmte de radiator kan afgeven.

    Het belang van het juiste wattage bij een radiator

    Het is belangrijk om het wattage van een radiator te berekenen, omdat je op die manier kunt bepalen of de radiator geschikt is voor de ruimte waarin je hem wilt plaatsen. Als de radiator te weinig wattage heeft, zal hij de ruimte niet goed kunnen verwarmen. Indien de radiator daarentegen te veel wattage heeft, zal hij onnodig veel energie verbruiken en kan het te warm worden in de ruimte.

    Het wattage berekenen van een radiator 

    Om het wattage van een radiator te berekenen, moet je rekening houden met de grootte van de ruimte waarin de radiator geplaatst wordt en de isolatiewaarde van de ruimte. Over het algemeen geldt dat je per kubieke meter ruimte ongeveer 75 watt nodig hebt om de ruimte goed te kunnen verwarmen. Dit betekent dat je voor een ruimte van 20 vierkante meter en 2,5 meter hoogte een radiator nodig hebt met een wattage van 3750 watt (20 x 2,5 x 75).

    Factoren die het wattage van een radiator beïnvloeden

    Er zijn verschillende factoren die het wattage van een radiator kunnen beïnvloeden, zoals de grootte van de radiator, het materiaal waarvan de radiator gemaakt is en de manier waarop de radiator wordt gebruikt. Zo zal een grotere radiator over het algemeen meer wattage hebben dan een kleinere radiator. Een radiator van staal zal meer warmte afgeven dan een radiator van aluminium.

    Tips voor het uitkiezen van de juiste radiator

    Als je op zoek bent naar een nieuwe radiator, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar het wattage van de radiator en of deze geschikt is voor de ruimte waarin je hem wilt plaatsen. Daarnaast kun je letten op het design van de radiator en of deze past bij de stijl van de ruimte. Ook kun je overwegen om te kiezen voor een radiator met extra functies, zoals een handdoekrek of thermostaat.

    Conclusie

    Het berekenen van het wattage van een radiator is essentieel om te bepalen of de radiator geschikt is voor de ruimte waarin je hem wilt plaatsen. Door rekening te houden met de grootte van de ruimte en de isolatiewaarde kun je het benodigde wattage berekenen. Daarnaast zijn er verschillende soorten radiatoren verkrijgbaar, elk met hun eigen wattage en eigenschappen. Door te letten op het wattage, het design en eventuele extra functies kies je de juiste radiator voor jouw situatie.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Abonneer op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.