Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijs garantie!
    Bezorging in NL en België.
    07Jun2023
    Waarom wordt mijn radiator niet warm?

    Waarom wordt mijn radiator niet warm?

    Als je merkt dat je radiator niet warm wordt, kan dit verschillende oorzaken hebben. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende oorzaken en oplossingen voor een koude radiator. We bespreken ook verschillende soorten radiatoren en alternatieve verwarmingsmethoden.

    De werking van een radiator

    Een radiator werkt door middel van warm water dat door de leidingen stroomt en de warmte afgeeft aan de omgeving. De warmte wordt vervolgens verspreid door de kamer door middel van convectie. De thermostaat regelt de temperatuur van het water dat door de radiator stroomt.

    Oorzaken van een radiator die niet warm wordt

    Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat een radiator niet warm wordt:

    Lucht in de radiator

    Een van de meestvoorkomende oorzaken van een koude radiator is lucht in de leidingen. Dit kan gebeuren als er lucht in de radiator komt wanneer deze wordt bijgevuld of als er een lek in de leidingen zit. Lucht kan de circulatie van het water blokkeren, waardoor de radiator niet warm wordt.

    Problemen met de thermostaat

    Een andere oorzaak van een koude radiator is een probleem met de thermostaat. Als de thermostaat niet goed werkt, kan het water niet op de juiste temperatuur worden gehouden. Hierdoor wordt de radiator niet warm.

    Problemen met de waterdruk

    Een te lage waterdruk kan ook leiden tot een koude radiator. Als de waterdruk te laag is, kan het water niet goed circuleren door de leidingen, waardoor de radiator niet warm wordt.

    Problemen met de leidingen

    Als er een lek in de leidingen zit, kan dit ook leiden tot een koude radiator. Het water kan dan niet goed circuleren en raakt niet opgewarmd.

    Wat te doen bij een radiator die niet warm wordt?

    Het oplossen van een radiator die niet warm wordt is mogelijk op allerlei manieren:

    • Ontluchten van de radiator: indien er lucht in de radiator zit, moet deze worden ontlucht. Dit doe je door de ontluchtingsklep te openen en de lucht eruit te laten.De waterdruk dient op het juiste niveau te zijn voordat je begint met ontluchten. 
    • Thermostaat controleren: een thermostaat die niet goed werkt moet vervangen worden. Controleer daarbij of de thermostaat op de juiste temperatuur is ingesteld.
    • Waterdruk controleren: kijk de waterdruk na en vul deze bij indien nodig. De juiste waterdruk is afhankelijk van het type verwarmingssysteem dat je hebt.
    • Leidingen nakijken: controleer de leidingen op lekken en repareer deze indien nodig. Als er een lek is moet je mogelijk een loodgieter inschakelen om het probleem op te lossen.

    Conclusie

    Een radiator die koud blijft kan verschillende oorzaken hebben, maar gelukkig zijn er ook oplossingen beschikbaar. Door de oorzaak van het probleem te achterhalen en de juiste stappen te nemen, zorg je dat je radiator weer warm wordt en geniet je van een aangename temperatuur in huis.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Abonneer op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.