Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Laagste prijs garantie!
  Bezorging in NL en België.

  Contact

   

   

  Radiator-Outlet.nl

  Stolwijkstraat 86

  3079DN Rotterdam

  Nederland

  Bekijk onze winkels

  Neem contact op

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen over paneelradiatoren

  Kan ik alle radiatoren op de website toepassen in combinatie met stadsverwarming?

  Jazeker. Het maakt niet uit of u een cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp installatie heeft.

  Welke kleuren paneelradiatoren zijn er?

  Onze paneelradiatoren zijn beschikbaar in kleuren RAL 9016 (verkeerswit) en RAL 9005 (Gitzwart).
  De RAL 9016 is de standaard kleur die wordt toegepast in Nederland, België en Luxemburg bij witte paneelradiatoren. RAL 9005 (Gitzwart) is de meest zwarte RAL kleur die er beschikbaar is.

  De witte radiatoren zijn zijdeglans gelakt en de zwarte radiatoren hebben een matte uitvoering met een poedercoat afwerking, zodat deze bestendig zijn tegen een stootje.

  Welke type paneelradiatoren zijn er?

  De meest gebruikte radiator is de type 22 radiator. Deze heeft 2 radiatorplaten en 2 convectoren en levert hierdoor een stuk meer vermogen op dan bijvoorbeeld een type 11 (1 radiatorplaat en 1 convector) of 21 (2 radiatorplaten en 1 convector) radiator.

  Bij ruimtes waar meer vermogen nodig is kan de type 33 gebruikt worden, deze heeft maar liefst 3 radiatorplaten en 3 convectoren. Hieronder een technische afbeelding van de verschillende types:

  Type paneelradiator Faq

   

  Welke varianten paneelradiatoren zijn er?

  Wij hebben elke paneelradiator beschikbaar in drie varianten:

  Geribbelde variant: Dit is de standaard variant met zichtbare ribbels (van de waterkanalen) als u naar de radiator toe kijkt.

  Vlakke variant: Een radiator zonder zichtbare ribbels. Door de vlakke voorzijde zijn de waterkanalen niet in zicht en geeft deze radiator een zeer moderne uitstraling.

  Gegroefde variant: Vergelijkbaar als de vlakke variant, maar dan voorzien van horizontale groeven (strepen), ook wel de gestreepte variant genoemd.

  Wat is het verschil tussen een compact 6 radiator en een compact 8 radiator?

  Een compact 6 radiator heeft 6 aansluitingen: 4x aan de zijkanten en 2x rechtsonder. De radiator is echter omkeerbaar. Dat wil zeggen dat de radiator geen gelast ophangpunten heeft, maar met de meegeleverde j-consoles opgehangen worden. Hierdoor kan de aansluiting rechtsonder ook als linksonder gebruikt worden. Hieronder een tekening met welke aansluitingen mogelijk zijn:

  Radiator met 6 aansluitingen

  Een compact 8 radiator heeft 8 aansluitingen: 4x aan de zijkanten, 2x rechtonder en 2x middenonder. Ook deze radiator is weer omkeerbaar (behalve de T11) en biedt hierdoor 10 aansluitmogelijkheden, zie hieronder de technische afbeelding:

   

  Radiator met 8 aansluitingen

  Het verschil tussen een compact 6 en compact 8 radiator is dus dat de compact 8 radiator als extra de midden onder aansluiting mogelijk maakt.

  Worden er materialen voor ophanging bij geleverd?

  Ja, bij alle radiatoren van Radiator-Outlet zijn beugels voor wandbevestiging, bevestiging set bestaande uit houtdraadbouten + pluggen, draaibare ontluchtingspluggen en blindstoppen inbegrepen.

  Wat heb ik nog meer nodig om de installatie van mijn radiator compleet te maken?

  Als u een radiator besteld bij ons dan krijgt u de ophangbeugels en het bevestigingsmateriaal meegeleverd. Echter heeft u ook een (thermostatische) aansluit set nodig als u deze nog niet heeft. Deze sets worden u ook aangeboden op de productpagina van de desbetreffende radiator.

  We nemen hier een voorbeeld van een compact 8 radiator:

  Radiator aansluitset

   

   

  Als u de radiator wilt aansluiten via de onderkant gebruikmakend van de midden onder aansluiting of de rechts- of linksonder aansluiting, dan kunt u de keuzemenu openklappen aangegeven met een rood pijltje op de bovenstaande afbeelding. Er opent nu een lijst met onderbloksetten:

  Keuzemenu radiator aansluitset

  U dient nu een keuze te maken van de kleur van de aansluit set en of u een haakse of een rechte aansluiting nodig heeft. De onderbloksetten bevatten:

  1 x Luxe thermostatisch onderblok (H-H 50 mm)
  1 x Luxe thermostaatknop Chroom
  2 x Adapters  1/2 x 3/4 + O ringen
  2 x Overgangskoppelingen 16 mm x 2.0 (voor Pexal buis)
  2 x Overgangskoppelingen 15 mm (voor ijzeren buis)
  2 x Universele rozetten in de zelfde kleur als de onderblok

   

  Radiator aansluitset - thermostaat

   

   

  Wilt u de thermostaatknop niet op de onderblok hebben, maar bevestigen aan één van de zijaansluitingen van de radiator? Dan heeft u een insert nodig. Hiermee kunt u de thermostaatknop loskoppelen van de onderblok en afzonderlijk installeren. In de setje zit ook een mooie dopje in de zelfde kleur als de onderblok om de zijde af te dekken waar normaliter de thermostaatknop op komt. Een insert kunt u kiezen zoals weergeven volgens bovenstaande afbeelding:

  Onderblokset radiator

   

  Als u de radiator wilt aansluiten via de zijkanten, dan kunt u de keuzemenu openklappen aangegeven met een rood pijltje op de bovenstaande afbeelding. Er opent nu een lijst met zij-aansluitsetten:

  Radiator zij aansluiting

  U dient nu een keuze te maken van de kleur van de aansluit set en of u een haakse of een rechte aansluiting nodig heeft. De zij-aansluitsetten vanaf €49,95 bevatten:

  1x luxe therm.voorber.vent.1/2 inch x 15 knel
  1x luxe regeltee 1/2 inch x 15 knel
  1x luxe thermostaatknop M-30 Zwart RAL 9005
  2x luxe adaptor 1/2 inch - 16 x 2,0
  1x Rad.ontluchtings-sleutels metaal
  1x Radiator-blindstoppen+O-ring 1/2
  1x Rad.ontluchter+O-ring draaibaar 1/2
  2x Klemrozet Zwart Universeel Rond 15-16mm

  Haakse of rechte aansluitset, welke heb ik nodig?

  Om het makkelijker uit te kunnen leggen nemen we hier de onderblokset en de zij-aansluitsetten apart in behandeling.

  Bij een onderblokset geldt dat bij leidingen uit de vloer een RECHTE onderblokset nodig is en bij leidingen uit de wand een HAAKSE onderblokset.

  Bij gebruik van zij-aansluitingen geldt dat bij leidingen uit de vloer een Haakse aansluitset nodig is en bij leidingen die direct uit de wand komen achter de radiator vandaan ook een Haakse aansluitset nodig is. Lopen de leidingen parallel aan de wand naar de radiator toe? Dan heeft u een Rechte aansluitset nodig.

  Een vuistregel is bij het bepalen wat veel helpt is:

  Moeten de leidingen een bocht maken om de radiator te bereiken? Dan heeft u een Haakse aansluitset nodig en anders een Rechte aansluitset.

  Kan ik mijn Smart thermostaatknop aansluiten op de paneelradiatoren van Radiator-Outlet?

  Ja! Ook in combinatie met een onderblokset of een zij-aansluitset kunt u de slimme thermostaatknoppen van onder andere de volgende merken gebruiken Tado Smart, Netatmo, Fibaro, Honeywell Evohome, Eve thermo, Devolo. CR Smart, Profile Qnect, Gigaset, Eurotronic Spirit combineren en gebruiken.

  Hoe bereken in de benodigde capaciteit voor mijn ruimte?

  Op de productpagina hebben wij een calculator staan waarmee u heel snel de benodigde capaciteit kunt berekenen. Hieronder met een pijl aangegeven waar u deze calculator kunt treffen:

  Radiator capaciteit berekenen

  Wat is de levertijd van een paneelradiator en wanneer ontvang ik deze als ik een bestelling plaats?

  Wij hebben alle radiatoren direct leverbaar, mits anders weergeven op productpagina.

  (Elektrische) Handdoekradiatoren en installatiematerialen worden per post geleverd. Hiervoor geldt dat als u voor 15:00 besteld deze de zelfde werkdag nog wordt meegegeven aan de postdienst met een track and trace code. Verticale- en paneelradiatoren worden met een vrachtservice aangeboden en om u een indicatie te kunnen geven hebben wij een postcodechecker op de productpagina staan. Hier kunt u uw postcode noteren en dan ziet u meteen op welke dagen van een week wij in uw regio bezorgen. Hieronder afbeelding waar u de postcodechecker kunt treffen:

  Radiator leveren op adres

  Ik heb een (hybride) warmtepomp installatie, kan ik alle radiatoren gebruiken uit de website?

  Ja, u kunt in principe alle radiatoren gebruiken in combinatie met een laag temperatuur toevoer. Wel moet u er mee rekening houden dat de radiator dan minder warmte afgeeft. Tussen de specificaties van radiatoren kunt u het vermogen zien van een radiator bij een toevoer van 75 graden Celsius en 90 graden Celsius. Een (hybride) warmtepomp geeft rond 50 graden Celsius warmte af en hierdoor kunt u als indicatie voor het vermogen een formule toepassen: 70% van het vermogen wat aangegeven staat bij een toevoer van 75 graden Celsius.

  Staat er tussen de specificaties wel het vermogen bij een toevoer van 50 graden Celsius dan hoeft u geen rekenformule toe te passen natuurlijk.

  Veelgestelde vragen over verticale radiatoren

  Kan ik alle radiatoren op de website toepassen in combinatie met stadsverwarming?

  Jazeker. Het maakt niet uit of u een cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp installatie heeft.

  Welke kleuren verticale paneelradiatoren zijn er?

  De verticale paneelradiatoren zijn beschikbaar in kleur Verkeerswit RAL 9019, dit is de standaard kleur die wordt toegepast in Nederland, België en Luxemburg. Hiernaast hebben wij ook exclusief de kleur Gitzwart RAL 9005 in grote aantallen op voorraad. Dit is de meest zwarte kleur uit de RAL-kleurenwaaier. De witte radiatoren worden uitgevoerd in een gelakte zijdeglans uitstraling en de zwarte radiatoren in een matte uitstraling voorzien van een poedercoat laag zodat deze tegen een stootje kunnen.

  Welke type verticale paneelradiatoren zijn er?

  Elke kleur verticale radiator is beschikbaar in een type 20 en type 22. Een type 20 verticale radiator kenmerkt zich door horizontale waterkanalen aan twee verticale radiatorplaten met 6 aansluitingen, 4 aan de onderkant (incl. een middenonderaansluiting) en 2 bovenaan.

  Een type 22 verticale radiator kenmerkt zich voornamelijk door de verticale waterkanalen. Deze radiator heeft twee verticale radiatorplaten en twee convectoren met 6 aansluitingen weer net als bij de type 20:

  Radiator type 20 en 22

  Welke varianten verticale paneelradiatoren zijn er?

  Wij hebben elke verticale paneelradiator beschikbaar in drie varianten:

  De klassieke geribbelde serie, de gegroefde serie en de vlakke flat serie. Alle modellen verticale radiatoren zijn weer beschikbaar in kleur RAL 9016 en RAL 9005 en afmetingen waarvan de breedtes variëren tussen 30 – 60 cm en de hoogtes tussen 160 – 220 cm. Van kleine verticale radiatoren tot grote afmetingen in alle variaties direct en grootschalig op voorraad!

  Heb ik een type 20 of een type 22 nodig?

  Op de productpagina hebben wij een calculator staan waarmee u heel snel de benodigde capaciteit kunt berekenen. Hieronder met een pijl aangegeven waar u deze calculator kunt treffen:

  Capaciteit van radiator berekenen

  Als u de benodigde capaciteit heeft berekent kunt u aan de hand van de vermogens van de verticale radiatoren bepalen welke type u nodig heeft. Komt u er niet uit? Laat het ons weten en wij helpen u bij het berekenen bij het benodigde capaciteit en het kiezen van de verticale radiator.

  Worden er materialen voor ophanging bij geleverd?

  Ja, bij alle radiatoren van Radiator-Outlet zijn beugels voor wandbevestiging, bevestiging set bestaande uit houtdraadbouten + pluggen, draaibare ontluchtingspluggen en blindstoppen inbegrepen.

  Wat heb ik nog meer nodig om de installatie van mijn radiator compleet te maken?

  Als u een radiator besteld bij ons heeft u de radiator en de ophangbeugels meegeleverd. Echter heeft u ook een (thermostatische) aansluit set nodig als u deze nog niet heeft. Deze sets worden u ook aangeboden op de productpagina van de desbetreffende radiator. We nemen hier een voorbeeld van een verticale radiator type 22:

   

  Aansluitset verticale radiator kiezen

  Als u de radiator wilt aansluiten via de midden onder aansluiting, dan kunt u de keuzemenu openklappen aangegeven met een rood pijltje op de bovenstaande afbeelding. Er opent nu een lijst met onderbloksetten:

   

  U dient nu een keuze te maken van de kleur van de aansluit set en of u een haakse of een rechte aansluiting nodig heeft. De onderbloksetten bevatten:

  1 x Luxe thermostatisch onderblok (H-H 50 mm)
  1 x Luxe thermostaatknop Chroom
  2 x Adapters  1/2 x 3/4 + O ringen
  2 x Overgangskoppelingen 16 mm x 2.0 (voor Pexal buis)
  2 x Overgangskoppelingen 15 mm (voor ijzeren buis)
  2 x Universele rozetten in de zelfde kleur als de onderblok

  Radiator aansluiten zij onder of zij boven

   

  Als u de verticale radiator wilt aansluiten via de zij-onder of zij-boven aansluitingen, dan kunt u de keuzemenu openklappen aangegeven met een rood pijltje op de bovenstaande afbeelding. Er opent nu een lijst met zij-aansluitsetten:

   

  Aansluitset radiator onderkant of bovenkant

  U dient nu een keuze te maken van de kleur van de aansluit set en of u een haakse of een rechte aansluiting nodig heeft. De zij-aansluitsetten vanaf €49,95 bevatten:

  1x luxe therm.voorber.vent.1/2 inch x 15 knel
  1x luxe regeltee 1/2 inch x 15 knel
  1x luxe thermostaatknop M-30 Zwart RAL 9005
  2x luxe adaptor 1/2 inch - 16 x 2,0
  1x Rad.ontluchtings-sleutels metaal
  1x Radiator-blindstoppen+O-ring 1/2
  1x Rad.ontluchter+O-ring draaibaar 1/2
  2x Klemrozet Zwart Universeel Rond 15-16mm

  Haakse of rechte aansluitset, welke heb ik nodig?

  Om het makkelijker uit te kunnen leggen nemen we hier de onderblokset en de zij-aansluitsetten apart in behandeling.

  Bij een onderblokset geldt dat bij leidingen uit de vloer een RECHTE onderblokset nodig is en bij leidingen uit de wand een HAAKSE onderblokset.

  Bij gebruik van zij-onder aansluitingen geldt dat bij leidingen uit de vloer een RECHTE aansluitset nodig is en bij leidingen uit de wand een HAAKSE aansluitset.

  Bij gebruik van zij-boven aansluitingen geldt dat bij leidingen uit het plafond een RECHTE aansluitset nodig is en bij leidingen uit de wand een HAAKSE aansluitset.

  Een vuistregel is bij het bepalen wat veel helpt is:

  Moeten de leidingen een bocht maken om de radiator te bereiken? Dan heeft u een Haakse aansluitset nodig en anders een Rechte aansluitset.

  Kan ik een stromingsbuis gebruiken in combinatie met een verticale paneelradiator?

  Nee dit is niet mogelijk, omdat een stromingsbuis niet past in een verticale paneelradiator.

  Kan ik de verticale radiator aansluiten gebruikmakend van de bovenaansluitingen?

  Dat is mogelijk, maar wordt niet aangeraden. Er past geen stromingsbuis in en hierdoor kan het zijn dat de verticale radiatoren maar tot de helft warm wordt. Het kan namelijk zijn dat warmwater de kortste route naar de afvoer zoekt en hierdoor kan het de bodem van de radiator niet bereiken.

  U kunt wel de toevoer van boven aansluiten en de afvoer beneden aan de andere zijde. In dit geval zal de circulatie wel goed verlopen.

  Is er genoeg ruimte achter de verticale radiator om leidingen door te trekken?

  Ja er is genoeg ruimte om bijvoorbeeld leidingen die uit het plafond komen achter de radiator langs naar beneden te trekken. U kunt in dit geval met een Haakse aansluitset de radiator aansluiten en de leidingen zijn dan netjes verstopt achter de verticale radiator.

  Kan ik mijn Smart thermostaatknop aansluiten op de verticale radiatoren van Radiator-Outlet?

  Ja! Ook in combinatie met een onderblokset of een zij-aansluitset kunt u de slimme thermostaatknoppen van onder andere de volgende merken gebruiken Tado Smart, Netatmo, Fibaro, Honeywell Evohome, Eve thermo, Devolo. CR Smart, Profile Qnect, Gigaset, Eurotronic Spirit combineren en gebruiken.

  Wat is de levertijd van een verticale paneelradiator en wanneer ontvang ik deze als ik een bestelling plaats?

  Wij hebben alle radiatoren direct leverbaar, mits anders weergeven op productpagina.

  (Elektrische) Handdoekradiatoren en installatiematerialen worden per post geleverd. Hiervoor geldt dat als u voor 15:00 besteld deze de zelfde werkdag nog wordt meegegeven aan de postdienst met een track and trace code. Verticale- en paneelradiatoren worden met een vrachtservice aangeboden en om u een indicatie te kunnen geven hebben wij een postcodechecker op de productpagina staan. Hier kunt u uw postcode noteren en dan ziet u meteen op welke dagen van een week wij in uw regio bezorgen. Hieronder afbeelding waar u de postcode checker kunt treffen:

  Levertijd radiator verwarming

  Ik heb een (hybride) warmtepomp installatie, kan ik alle radiatoren gebruiken uit de website?

  Ja, u kunt in principe alle radiatoren gebruiken in combinatie met een laag temperatuur toevoer. Wel moet u er mee rekening houden dat de radiator dan minder warmte afgeeft. Tussen de specificaties van radiatoren kunt u het vermogen zien van een radiator bij een toevoer van 75 graden Celsius en 90 graden Celsius. Een (hybride) warmtepomp geeft rond 50 graden Celsius warmte af en hierdoor kunt u als indicatie voor het vermogen een formule toepassen: 70% van het vermogen wat aangegeven staat bij een toevoer van 75 graden Celsius.

  Staat er tussen de specificaties wel het vermogen bij een toevoer van 50 graden Celsius dan hoeft u geen rekenformule toe te passen natuurlijk.

  Veelgestelde vragen over handdoekradiatoren

  Welke kleuren handdoekradiatoren zijn er?

  Onze handdoekradiatoren zijn beschikbaar in kleuren RAL 9016 (verkeerswit), RAL 9005 (Gitzwart), RAL 7016 (Antracietgrijs), RAL 1923 (Mat Goud) en Mat Chroom en Glans Chroom.

  Welke varianten handdoekradiatoren zijn er?

  Wij bereiden ons assortiment aan handdoekradiatoren regelmatig uit. Op dit moment hebben wij handdoekradiatoren met spijlen en met lamellen en de Harp.

  De standaard handdoekradiatoren (met spijlen) hebben ronde buizen en zijn recht, dus niet gebogen. Aantal ronde buizen variëren aan de hand van de hoogte van de handdoekradiator. Hieronder aantal buizen per beschikbare hoogte:

  Hoogte                Aantal horizontale buizen

  80 cm                   13 stuks
  120 cm                 20 stuks
  160 cm                 28 stuks
  180 cm                 32 stuks

  De Elite handdoekradiatoren (met lamellen) hebben rechthoekige lamellen en zijn recht, dus niet gebogen. Aantal lamellen variëren aan de hand van de hoogte van de handdoekradiator. Hieronder aantal lamellen per beschikbare hoogte:

  Hoogte                Aantal horizontale lamellen

  115 cm                 12 stuks
  140 cm                 15 stuks
  164 cm                 18 stuks

  De Harp is in één afmeting verkrijgbaar, namelijk 50cm breed x 125 hoog.
Deze radiator heeft 33 spijlen in de vorm van een harp.

  Worden er materialen voor ophanging bij geleverd?

  Ja, bij alle radiatoren van Radiator-Outlet zijn beugels voor wandbevestiging, bevestiging set bestaande uit houtdraadbouten + pluggen, draaibare ontluchtingspluggen en blindstoppen inbegrepen.

  Wat heb ik nog meer nodig om de installatie van mijn handdoekradiator compleet te maken?

  Als u een handdoekradiator besteld bij ons heeft u de radiator en de ophangbeugels meegeleverd. Echter heeft u ook een (thermostatische) aansluit set nodig als u deze nog niet heeft. Deze sets worden u ook aangeboden op de productpagina van de desbetreffende radiator. We nemen hier een voorbeeld van een standaard handdoekradiator:

  Badkamer radiator aansluitset Midden-onder

   

   

  Als u de badkamerradiator wilt aansluiten via de onderkant gebruikmakend van de midden onder aansluiting, dan kunt u de keuzemenu openklappen aangegeven met een rood pijltje op de bovenstaande afbeelding. Er opent nu een lijst met onderbloksetten:

  Handdoekradiator aansluitset kiezen 1

  U dient nu een keuze te maken van de kleur van de onderblok set en of u een haakse of een rechte aansluiting nodig heeft. De onderbloksetten bevatten:

  1 x Luxe thermostatisch onderblok (H-H 50 mm)
  1 x Luxe thermostaatknop Chroom
  2 x Adapters  1/2 x 3/4 + O ringen
  2 x Overgangskoppelingen 16 mm x 2.0 (voor Pexal buis)
  2 x Overgangskoppelingen 15 mm (voor ijzeren buis)
  2 x Universele rozetten in de zelfde kleur als de onderblok

  Aansluitset badkamer radiator zij onder - zij boven

   

   

  Als u de radiator wilt aansluiten via de zij-onder aansluitingen of zij-boven aansluitingen, dan kunt u de keuzemenu openklappen aangegeven met een rood pijltje op de bovenstaande afbeelding. Er opent nu een lijst met zij-aansluitsetten:

  Hoe kies je badkamer radiator aansluitset zij onder - zij boven

  U dient nu een keuze te maken van de kleur van de aansluit set en of u een haakse of een rechte aansluiting nodig heeft. De zij-aansluitsetten vanaf €49,95 bevatten:

  1x luxe therm.voorber.vent.1/2 inch x 15 knel
  1x luxe regeltee 1/2 inch x 15 knel
  1x luxe thermostaatknop M-30 Zwart RAL 9005
  2x luxe adaptor 1/2 inch - 16 x 2,0
  1x Rad.ontluchtings-sleutels metaal
  1x Radiator-blindstoppen+O-ring 1/2
  1x Rad.ontluchter+O-ring draaibaar 1/2
  2x Klemrozet Zwart Universeel Rond 15-16mm

  Wanneer heb ik een stromingsbuis nodig?

  Een stromingsbuis is nodig als u gebruik gaat maken van de boven-aansluitingen van de handdoekradiator. Het kan namelijk gebeuren dat warmwater een korte weg vind door een hogere horizontale ronde buis en hierdoor alleen de bovenzijde van de radiator warm wordt en de onderkant koud blijft. Dit kan voorkomen worden door een stromingsbuis, zie hieronder:
  Badkamer radiator boven aansluiten - stromingsbuis

  De lengte van de stromingsbuis wat nodig is hangt af van de hoogte van de gekozen handdoekradiatoren. Hieronder een tabel met hoogte handdoekradiatoren en benodigde lengte stromingsbuis

  Hoogte handdoekradiator                          Keuze stromingsbuis

  80 cm                                                                   72 cm
  100 cm                                                                72 cm
  120 cm                                                                111 cm
  140 cm                                                                111 cm
  160 cm                                                                111 cm (of 174 cm kiezen en stukje afknippen van de buis)
  180 cm                                                                174 cm

   

   

  De stromingsbuizen kunt u makkelijk selecteren in de keuzemenu op de productpagina, zie hieronder:

  Stromingsbuis kiezen - radiator

  Haakse of rechte aansluitset, welke heb ik nodig?

  Om het makkelijker uit te kunnen leggen nemen we hier de onderblokset en de zij-aansluitsetten apart in behandeling.

  Bij een onderblokset geldt dat bij leidingen uit de vloer een RECHTE onderblokset nodig is en bij leidingen uit de wand een HAAKSE onderblokset.

  Bij gebruik van zij-onder aansluitingen geldt dat bij leidingen uit de vloer een RECHTE aansluitset nodig is en bij leidingen uit de wand een HAAKSE aansluitset.

  Bij gebruik van zij-boven aansluitingen geldt dat bij leidingen uit het plafond een RECHTE aansluitset nodig is en bij leidingen uit de wand een HAAKSE aansluitset.


  Een vuistregel is bij het bepalen wat veel helpt is:

  Moeten de leidingen een bocht maken om de radiator te bereiken? Dan heeft u een Haakse aansluitset nodig en anders een Rechte aansluitset.

  Kan ik mijn Smart thermostaatknop aansluiten op de handdoekradiatoren van Radiator-Outlet?

  Ja, ook in combinatie met een onderblokset of een zij-aansluitset kunt u de slimme thermostaatknoppen van onder andere de volgende merken gebruiken Tado Smart, Netatmo, Fibaro, Honeywell Evohome, Eve thermo, Devolo. CR Smart, Profile Qnect, Gigaset, Eurotronic Spirit combineren en gebruiken.

  Hoe bereken in de benodigde capaciteit voor mijn ruimte?

  Op de productpagina hebben wij een calculator staan waarmee u heel snel de benodigde capaciteit kunt berekenen. Hieronder met een pijl aangegeven waar u deze calculator kunt treffen:

  Watt radiator berekenen

  Wat is de levertijd van een handdoekradiator en wanneer ontvang ik deze als ik een bestelling plaats?

  Wij hebben alle radiatoren direct leverbaar, mits anders weergeven op productpagina.

  (Elektrische) Handdoekradiatoren en installatiematerialen worden per post geleverd. Hiervoor geldt dat als u voor 15:00 besteld deze de zelfde werkdag nog wordt meegegeven aan de postdienst met een track and trace code. Verticale- en paneelradiatoren worden met een vrachtservice aangeboden en om u een indicatie te kunnen geven hebben wij een postcodechecker op de productpagina staan. Hier kunt u uw postcode noteren en dan ziet u meteen op welke dagen van een week wij in uw regio bezorgen. Hieronder afbeelding waar u de postcodechecker kunt treffen:

  Radiator thuis laten leveren

  Ik heb een (hybride) warmtepomp installatie, kan ik alle radiatoren gebruiken uit de website?

  Ja, u kunt in principe alle radiatoren gebruiken in combinatie met een laag temperatuur toevoer. Wel moet u er mee rekening houden dat de radiator dan minder warmte afgeeft. Tussen de specificaties van radiatoren kunt u het vermogen zien van een radiator bij een toevoer van 75 graden Celsius en 90 graden Celsius. Een (hybride) warmtepomp geeft rond 50 graden Celsius warmte af en hierdoor kunt u als indicatie voor het vermogen een formule toepassen: 70% van het vermogen wat aangegeven staat bij een toevoer van 75 graden Celsius.

  Staat er tussen de specificaties wel het vermogen bij een toevoer van 50 graden Celsius dan hoeft u geen rekenformule toe te passen natuurlijk.

  Kunnen de Elite handdoekradiatoren omgedraaid worden?


  Ja, de radiatoren kunnen omgedraaid worden zodat de spijlen en de aansluiting links of rechts terecht komen.

  Kunnen de Elite handdoekradiatoren vanuit boven aangesloten worden?


  Dat is mogelijk in combinatie met een zij-aansluitset en stromingsbuis. Een onderblokset wordt niet aangeraden in dit geval.

  Zijaansluitsetten kunt u terugvinden via onderstaande url:

  https://www.radiator-outlet.nl/search/thermostatische+radiator+aansluitset/

  en de stromingsbuizen via onderstaande url:

  https://www.radiator-outlet.nl/handdoekradiator/toebehoren-handdoekradiator/

   

  Hebben jullie ook elektrische handdoekradiatoren voor badkamers?

  Ja dat hebben wij. U kunt deze vinden onder categorie Elektrische radiator > Elektrische radiator badkamer.

  Veelgestelde vragen over elektrische handdoekradiatoren

  Kunnen de Harp handdoekradiatoren omgedraaid worden?

  Ja, de Harp radiatoren kunnen omgedraaid worden zodat de spijlen en de aansluiting links of rechts terecht komen.

  Welke varianten elektrische verwarmingselementen zijn er?


  Wij hebben momenteel de volgende varianten:


  E-Basis: Geen display. Kan alleen aan en uit, met een stekker  Eco Digital: Met digitale display, met toetsen in te stellen en te programmeren op tijd en temperatuur. Functionaliteiten: Weekprogramma, Kinderslot, Open raam detectie, Antivries modus en Eco modus  Future: Met digitale display en draaikop, in te stellen en te programmeren op tijd en temperatuur. Functionaliteiten: Weekprogramma, Kinderslot, Open raam detectie, Antivries modus en Eco modus

  

Smart Wifi: Met digitale display, in te stellen en te programmeren op tijd en temperatuur via de Smart Life app op een telefoon of tablet. Functionaliteiten: Boost functie, Weekprogramma, WiFi functie, Kinderslot, Open raam detectie, Antivries modus en Eco modus, Touchscreen en Gratis App functie.

  De Push&Pull heeft alleen een aan- en uitknop (ingebouwd).


  Kunnen de Elite en Tuba elektrische handdoekradiatoren omgedraaid worden?

  Ja, de Elite en Tuba elektrische radiatoren kunnen omgedraaid worden zodat de aansluiting links of rechts terecht komt.

  Welke kleuren elektrische handdoekradiatoren zijn er?

  Onze elektrische handdoekradiatoren zijn beschikbaar in kleuren RAL 9016 (verkeerswit), RAL 9005 (Gitzwart), RAL 7016 (Antracietgrijs), RAL 1923 (Mat Goud) en Mat Chroom en Glans Chroom.

  Welke varianten elektrische handdoekradiatoren zijn er?

  Wij bereiden ons assortiment aan elektrische handdoekradiatoren regelmatig uit. Op dit moment hebben wij elektrische handdoekradiatoren met spijlen en met lamellen, de Push&Pull, de Harp en de Tuba.

  De standaard elektrische handdoekradiatoren (met spijlen) hebben ronde buizen en zijn recht, dus niet gebogen. Aantal ronde buizen variëren aan de hand van de hoogte van de handdoekradiator. Hieronder aantal buizen per beschikbare hoogte:

  Hoogte                Aantal horizontale buizen

  80 cm                   13 stuks
  120 cm                 20 stuks
  160 cm                 28 stuks
  180 cm                 32 stuks

  De elektrische Elite handdoekradiatoren (met lamellen) hebben rechthoekige lamellen en zijn recht, dus niet gebogen. Aantal lamellen variëren aan de hand van de hoogte van de handdoekradiator. Hieronder aantal lamellen per beschikbare hoogte:

  Hoogte                Aantal horizontale lamellen

  115 cm                 12 stuks
  140 cm                 15 stuks
  164 cm                 18 stuks

  De Harp is in één afmeting verkrijgbaar, namelijk 50cm breed x 125 hoog.
Deze radiator heeft 33 spijlen in de vorm van een harp.

  Worden er materialen voor ophanging bij geleverd?

  Ja, bij alle radiatoren van Radiator-Outlet zijn beugels voor wandbevestiging, bevestiging set bestaande uit houtdraadbouten + pluggen, draaibare ontluchtingspluggen en blindstoppen inbegrepen.

  Welke varianten elektrische verwarmingselementen zijn er?

  Een verwarmingselement is de meegeleverde element om de elektrische handdoekradiator werkend te krijgen. Dit kan een simpele aan/ uit variant zijn of een thermostatische element met een analoge of digitale weergave. Afhankelijk van uw keuze wordt het juiste element verzonden met uw bestelling.

  Wat heb ik nog meer nodig om de installatie van mijn elektrische handdoekradiator compleet te maken?

  U bent compleet als u de elektrische radiator besteld heeft. Ophangbeugels en het verwarmingselement zitten er bij.

  Wat is de lengte van de meegeleverde stroomkabel?

  De meegeleverde stroomkabel is 110-120 cm lang en heeft een Eurostekker.

  Kan ik zelf bepalen aan welke zijde (links of rechts) ik het element installeer?

  Jazeker. Omdat er geen sprake is van toe- en afvoer bent u vrij in de keuze hierin.

  Kunnen de Elite elektrische handdoekradiatoren omgedraaid worden?

  Ja, de Elite elektrische radiatoren kunnen omgedraaid worden zodat de aansluiting links of rechts terecht komt.

  Kan ik het verwarmingselement ook via één van de boven aansluitingen installeren?

  Theoretisch is dit mogelijk, echter de elektrische handdoekradiatoren zijn voor ca. 70% gevuld met speciaal vloeistof. Als u het element via boven insteekt dan staat een gedeelte van de stromingsbuis van het element niet direct in contact met het vloeistof en hierdoor verliest u vermogen.
  Het duurt ca. 2 a 3 keer meer om de radiator op temperatuur te krijgen.

  Kan ik de elektrische radiator later ook als een cv radiator gebruiken?

  Jazeker. Voor het geval dat zijn er op de standaard elektrische handdoekradiatoren ook midden onder aansluitingen aanwezig. Deze aansluiting kan niet gebruikt worden voor elektrische gebruik, maar wel in combinatie met een cv ketel of stadsverwarming.

  U haald het verwarmingselement er uit en laat de vloeistof leeglopen. Vul de handdoekradiator een paar keer bij en laat dit weer leeglopen zodat u zeker weet dat de vloeistof weg is. Vervolgens kunt u de handdoekradiator als een cv handdoekradiator gebruiken.

  Wat voor vloeistof zit er in de elektrische handdoekradiatoren?

  De vloeistof bestaat uit 90% water en 10% antivries. Wij kiezen specifiek niet voor olie om onze klanten de mogelijkheid te geven de radiator eventueel later ook als een cv radiator te gebruiken. Olie is niet 100% weg te krijgen door te spoelen en als dit terecht komt in de cv ketel kan dit problemen veroorzaken voor de totale installatie.

  Hoe bereken in de benodigde capaciteit voor mijn ruimte?

  Op de productpagina hebben wij een calculator staan waarmee u heel snel de benodigde capaciteit kunt berekenen. Hieronder met een pijl aangegeven waar u deze calculator kunt treffen:

  Capaciteit elektrische radiator berekenen

  Wat is de levertijd van een elektrische handdoekradiator en wanneer ontvang ik deze als ik een bestelling plaats?

  Wij hebben alle radiatoren direct leverbaar, mits anders weergeven op productpagina.

  (Elektrische) Handdoekradiatoren en installatiematerialen worden per post geleverd. Hiervoor geldt dat als u voor 15:00 besteld deze de zelfde werkdag nog wordt meegegeven aan de postdienst met een track and trace code. Verticale- en paneelradiatoren worden met een vrachtservice aangeboden en om u een indicatie te kunnen geven hebben wij een postcodechecker op de productpagina staan. Hier kunt u uw postcode noteren en dan ziet u meteen op welke dagen van een week wij in uw regio bezorgen. Hieronder afbeelding waar u de postcodechecker kunt treffen:

  Elektrische radiator levertijd

  Elektrische verticale radiatoren

  Elektrische verticale radiatoren

  Deze verticale radiatoren zijn beschikbaar in kleur Verkeerswit RAL 9016, dit is de standaard kleur die wordt toegepast in Nederland, België en Luxemburg. Hiernaast hebben wij ook exclusief de kleur Gitzwart RAL 9005 in grote aantallen op voorraad. Dit is de meest zwarte kleur uit de RAL-kleurenwaaier. De witte radiatoren worden uitgevoerd in een gelakte zijdeglans uitstraling en de zwarte radiatoren in een matte uitstraling voorzien van een poedercoat laag zodat deze tegen een stootje kunnen.

  Welke type elektrische verticale radiatoren zijn er? 

  De elektrische verticale radiator is alleen beschikbaar in een type 20. Een type 20 verticale radiator kenmerkt zich door twee verticale radiatorplaten

  Welke varianten elektrische verticale radiatoren zijn er? 

  De elektrische verticale radiator is alleen verkrijgbaar met vlakke voorzijde.

  
Wat heb ik nog meer nodig om de installatie van mijn radiator compleet te maken? 

  U bent compleet als u de elektrische radiator besteld heeft. De ophangbeugels (en het elektrische verwarmingselement) zitten erbij.

  Welke varianten elektrische verwarmingselementen zijn er voor verticale radiatoren?

  Momenteel kunt u kiezen uit de volgende verwarmingselementen:

Dimple: Via het bedieningspaneel in te stellen op temperatuur en tijd. Functionaliteiten: Boost functie, timer modus, comfort modus, antivries modus en kinderslot.

  Smart Remote Control: Eenvoudig gebruik met de bijgeleverde afstandsbediening. Functionaliteiten: Boost functie, weekprogramma, Eco modus, comfort modus, open raam detectie, digitale scherm, antivries modus en kinderslot.

  Wat is de lengte van de meegeleverde stroomkabel? 


  De meegeleverde stroomkabel is ongeveer 110 cm lang en heeft een Eurostekker.

  Kan ik zelf bepalen aan welke zijde (links of rechts) ik het element installeer? 


  Nee. De bedieningspaneel zal zich rechts onder de radiator bevinden.

  Kan ik het verwarmingselement ook via één van de boven aansluitingen installeren? 


  Nee, dat is niet mogelijk.

  Kan ik de elektrische radiator later ook als een cv radiator gebruiken? 


  Jazeker. Voor het geval dat zijn er op de standaard elektrische radiatoren ook midden onder aansluitingen aanwezig. Deze aansluiting kan niet gebruikt worden voor elektrische gebruik, maar wel in combinatie met een cv ketel of stadsverwarming.

  Kan ik de elektrische verticale radiator als een hybride verticale radiator gebruiken?


  Ja, dat kan. U kunt de radiator tegelijkertijd met het cv verbinden terwijl de verwarmingselement ook is aangesloten. De cv-leidingen worden meerstal via de midden-onder aansluiting aangesloten. Het is wel belangrijk dat elektrisch verwarmen uit staat als de radiator via de cv leiding verwarmd wilt worden en andersom ook. Dus als de radiator elektrisch verwarmd dient te worden, dan moet de kraan van de cv aansluiting ook 100% dicht.

  Wat voor vloeistof zit er in de elektrische radiatoren? 

  De vloeistof bestaat uit 90% water en 10% antivries. Wij kiezen specifiek niet voor olie om onze klanten de mogelijkheid te geven de radiator eventueel later ook als een cv radiator te gebruiken. Olie is niet 100% weg te krijgen door te spoelen en als dit terecht komt in de cv ketel kan dit problemen veroorzaken voor de totale installatie.

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.