Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijs garantie!
    Bezorging in NL en België.
    07Jun2023
    Hoe kan ik een radiator verwijderen?

    Hoe kan ik een radiator verwijderen?

    Door: Radiator-OutletReacties: 0

    Het verwijderen van een radiator kan nodig zijn om verschillende redenen, zoals de wens om een energiezuiniger model te installeren, een verandering in de inrichting van de kamer, of simpelweg het vervangen van een beschadigde radiator. In deze blogpost zullen we de stappen bespreken die je moet doorlopen om een radiator op een veilige en efficiënte manier te verwijderen.

    Benodigdheden voor het verwijderen van de radiator

    Voordat je begint met het verwijderen van de radiator, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste materialen en hulpmiddelen bij de hand hebt. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

    • Emmer of bak om water op te vangen
    • Handdoeken of oude lakens om de vloer te beschermen
    • Ontluchtingssleutel
    • Verstelbare moersleutel of bahco
    • Steeksleutel

     

    Bereid je voor op het verwijderen van de radiator

    Voordat je aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat de ruimte rondom de radiator vrij is en dat de vloer beschermd is tegen lekkend water. Schakel vervolgens de verwarming uit en wacht tot de radiator volledig is afgekoeld.

    Ontlucht de radiator

    Het ontluchten van de radiator zorgt ervoor dat eventuele lucht in het systeem wordt vrijgelaten, wat het verwijderingsproces gemakkelijker maakt. Gebruik de ontluchtingssleutel om de ontluchtingskraan aan de bovenkant van de radiator te openen (meestal aan een zijkant). Houd een doek in de buurt om eventueel ontsnappend water op te vangen.

    Tap de radiator af

    Plaats een emmer of bak onder het aftapkraantje onderaan de radiator. Gebruik vervolgens een steeksleutel om het aftapkraantje voorzichtig open te draaien en laat het water uit de radiator lopen. Zodra het water is gestopt met stromen, sluit je het aftapkraantje weer.

    Koppel de radiator los van de verwarmingsinstallatie

    Gebruik een verstelbare moersleutel om de koppelingen tussen de radiator en de toevoer- en retourleidingen los te draaien. Hierbij kan nog wat water ontsnappen, dus zorg ervoor dat je een emmer of bak onder de koppelingen plaatst om dit op te vangen.

    Verwijder de radiator van de muur

    Nu de radiator losgekoppeld is, kan je hem voorzichtig van de muur tillen en verwijderen. Wees voorzichtig, aangezien radiatoren zwaar kunnen zijn en je jezelf of de vloer gemakkelijk kunt beschadigen.

    Conclusie

    Als je deze stappen hebt gevolgd, heb je met succes een radiator verwijderd. Vergeet niet om daarna door te gaan met het plaatsen van de nieuwe radiator of het uitvoeren van de geplande werkzaamheden.

    Tags

      Laat een reactie achter

      Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

      Abonneer op onze nieuwsbrief

      Abonneer

      Account aanmaken

      Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

      Registreren

      Recent toegevoegd

      U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

      Totaal incl. btw:€0,00
      Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

      Verzendkosten berekenen

      Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.