Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Laagste prijs garantie!
  Bezorging in NL en België.

  Radiator ventilator

  Een radiator ventilator is een kleine ventilator, verstopt in je designradiator, paneelradiator, handdoekradiator of verticale radiator die ervoor zorgt dat de warmte sneller wordt verspreid in je huis. Hiermee kun je tot wel 20% energie besparen!

  Hoe effectief zijn Radiatorventilatoren?

  Je moet inderdaad min of meer dezelfde hoeveelheid warmte in je huis brengen, redeneert hij, maar je bespaart wel 'doordat het rendement van de cv-ketel iets beter zal zijn als hij niet maximaal hoeft te stoken. Ook de warmteverliezen via de leidingen zullen minder zijn.

  Radiator ventilator

  Hoeveel ventilatoren per radiator?

  Eén radiatorventilator verplaatst per uur zo'n 30m3 lucht. Als alle lucht in een ruimte 1x per uur circuleert is dat meestal voldoende. Een voorbeeld: je hebt een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog. We raden je dan 4 radiatorventilatoren aan.

  Hoe werkt een Radiatorventilator?

  Door de radiator (verwarming) stroomt warm water. Met dit warme water verwarmt uw radiator de lucht, wat zal stijgen (convectie). De ventilator zorgt dat dit proces versnelt wordt en zorgt er dus voor dat uw verwarming meer warmte afgeeft.

  Radiator ventilator kopen

  Radiator ventilatoren zijn erg handig en bieden vele voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld goed voor het milieu en kunnen helpen met het besparen van energie, zeker als je nog gebruik maakt van oude radiatoren. Ze zorgen er daarbij ook voor dat je sneller en zuiniger een ruimte kan verwarmen zonder het cv-systeem aan te passen.

  Wat is een radiator ventilator?

  Er zijn verschillende soorten radiator ventilatoren maar ze werken in de basis allemaal hetzelfde. Een radiator ventilator is een kleine ventilator die je aan de onderkant van de radiator vast maakt. Als deze radiator geplaatst is dan kan je hiermee warmte uit de radiator sneller door de woning laten verspreiden. Omdat je dus sneller warmte verspreidt hoef je ook minder energie te verbruiken en kan je besparen op de rekeningen. Radiatoren ventilatoren zijn beschikbaar in meerdere modellen, zo heb je wat smallere radiatoren maar ook wat bredere en grotere.

  Besparen met radiatoren ventilatoren

  Energie besparen met kleine ventilatoren op je radiator is eenvoudig en het besparen kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld doordat een kamer snel warm wordt, het geeft een comfortabel en warm gevoel en het cv water wat je gebruikt is vaak minder warm. Wanneer je een koude woning moet verwarmen dan kost dat enorm veel energie, het warmwater aanvoer van de cv-ketel is dan vaak ook extra hoog om snel te kunnen verwarmen. Als je nou gebruik maakt van een radiator ventilator dan zorgt de ventilator ervoor dat de ruimte sneller opwarmt en je dus minder energie gebruikt. De warme lucht in een ruimte zal niet alleen sneller opwarmen maar ook warmer dan zonder het gebruik van een ventilator. Als je kamer heel koud is dan ben je al snel geneigd om de verwarming heel warm te zetten zodat het weer lekker warm wordt. Maar met radiator ventilatoren wordt de kamer heel snel warm en de ventilatoren werken dan ook als een soort föhn, je bent daarom ook sneller geneigd om de verwarming wat minder warm te zetten. Met een graad kan je al zorgen voor een 7% besparing op jaarbasis. Eén van de belangrijkste dingen om te besparen met een radiator ventilator is de standaard temperatuur van de verwarming te verlagen. Een radiator die levert het warmwater aanvoer vaak met 80 graden aan maar deze kan je gerust verlagen naar een lagere temperatuur van 60 graden. Normaal is dit te koud, maar de ventilatoren zorgen er juist voor dat de ruimte sneller heel warm wordt.

  Hoeveel bespaar je met een radiator ventilator?

  Als je gebruik maakt van een ventilator en als het aan de radiatoren ligt kan je met de ventilators ongeveer 10-15 procent per jaar besparen. Dat kan je ook omrekenen naar 100 tot 150 euro als je uitgaat van een gemiddeld gasverbruik van 1300 kuub.

  Let hierop bij het installeren van een ventilator

  De ene radiator is natuurlijk de ander niet maar bij standaard radiatoren bij een brede vensterbank is het belangrijk om de ventilatoren op de grootste radiator te plaatsen. Deze radiator draagt natuurlijk bij aan de meeste warmte in huis en daarom zullen de ventilatoren hier ook het meeste effect hebben.

  Daarnaast is het ook belangrijk dat de ventilator in de gehele lengte van de radiator komt te liggen zodat je met een lagere aanvoertemperatuur toch de ruimte optimaal kunt verwarmen. Meerdere ventilatoren zullen ook nauwelijks opvallen en bij het gebruik van bijvoorbeeld één speedcomfort is natuurlijk niet optimaal.

  Het installeren van een ventilator is ook heel makkelijk omdat er speciaal hiervoor beschikbare gaatjes zijn gemaakt waardoor je een ventilator makkelijk kan installeren op de radiator.

  De voordelen van radiator ventilatoren

  De grootste voordelen van een ventilator radiator ligt natuurlijk in het besparen van energie. Je kunt een ventilator in elke radiator kwijt, denk bijvoorbeeld aan je huidige radiatoren, enkel plaats radiatoren, radiatoren met een behuizing vier pootjes maar ook bij een decoratieve ombouw. Er zijn ook meerdere soorten ventilatoren, denk bijvoorbeeld aan speedcomforts onderin je radiator. Een speedcomfort ventilator aan de onderkant van je radiator zorgen voor een snelle opwarming van je kamer en zijn ook nog een superstil. Een ventilator aan je radiator hangen is dus heel belangrijk. Het besparen van energie met behulp van een ventilator kan op meerdere manieren en als je optimaal wilt genieten van dit voordeel dan is het belangrijk dat je alles toepast.

   

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)