Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Laagste prijs garantie!
  Bezorging in NL en België.
  25Jul2023
  Hoe kan ik mijn badkamer radiator vervangen?

  Hoe kan ik mijn badkamer radiator vervangen?

  Door: Radiator-OutletReacties: 0

  Een badkamer radiator is een essentieel onderdeel van je badkamer, omdat het zorgt voor warmte en comfort. Na verloop van tijd kan het echter nodig zijn om je badkamer radiator te vervangen. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het vervangen van je badkamer radiator. We zullen kijken naar de benodigde gereedschappen, het proces van het verwijderen van de oude radiator en het installeren van de nieuwe radiator. Laten we beginnen!

  Benodigde gereedschappen

  Voordat je begint met het vervangen van je badkamer radiator, zorg ervoor dat je de volgende gereedschappen bij de hand hebt:

  • Verstelbare moersleutel
  • Waterpomptang
  • Schroevendraaier
  • Emmer
  • Doekjes of handdoeken
  • Teflon tape
  • Nieuwe radiator

  Bestel al je benodigdheden bij het installatiemateriaal.

  Naar het installatiemateriaal

  Stap 1: Voorbereiding

  Voordat je de oude radiator kunt vervangen, moet je een aantal voorbereidende stappen nemen.

  Het afsluiten van de watertoevoer

  De eerste stap is het afsluiten van de watertoevoer naar de radiator. Zoek de afsluitkleppen in de buurt van de radiator en draai ze met de klok mee om de watertoevoer af te sluiten. Zorg ervoor dat je dit doet voordat je verder gaat om lekkage te voorkomen.

  Het legen van de radiator

  Om te voorkomen dat er water lekt tijdens het verwijderen van de oude radiator, moet je deze eerst leeg laten lopen. Plaats een emmer onder het aftapkraantje van de radiator en draai het kraantje open. Laat het water volledig weglopen voordat je verder gaat.

  Stap 2: Het verwijderen van de oude radiator

  Nu je de voorbereidingen hebt getroffen, kun je beginnen met het verwijderen van de oude radiator.

  Het loskoppelen van de leidingen

  Gebruik een verstelbare moersleutel of waterpomptang om de leidingen los te koppelen van de radiator. Draai de moeren tegen de klok in totdat ze loskomen. Zorg ervoor dat je een doekje of handdoek bij de hand hebt om eventueel lekkend water op te vangen.

  Het verwijderen van de bevestigingsbeugels

  De meeste radiatoren zijn bevestigd aan de muur met behulp van bevestigingsbeugels. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven van de beugels los te draaien. Verwijder de beugels en zet ze opzij.

  Het verwijderen van de radiator

  Nu de leidingen en bevestigingsbeugels zijn losgekoppeld, kun je de oude radiator voorzichtig van de muur halen. Til de radiator op en verwijder deze uit de badkamer. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent en dat er geen water op de vloer lekt.

  Stap 3: Het installeren van de nieuwe radiator

  Nu is het tijd om de nieuwe radiator te installeren.

  Het bevestigen van de bevestigingsbeugels

  Plaats de bevestigingsbeugels op de juiste positie op de muur. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten en dat de radiator goed kan worden bevestigd. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven aan te draaien.

  Het aansluiten van de leidingen

  Sluit de leidingen aan op de nieuwe radiator. Gebruik een verstelbare moersleutel of waterpomptang om de moeren stevig aan te draaien. Zorg ervoor dat er geen waterlekkage is.

  Het vullen van de radiator

  Nu de nieuwe radiator op zijn plaats zit en de leidingen zijn aangesloten, kun je de watertoevoer weer openen. Controleer op eventuele lekkages en laat de radiator vullen met water. Controleer of de radiator goed werkt voordat je de installatie als voltooid beschouwt.

  Veelgestelde vragen

  Hoe vaak moet ik mijn badkamer radiator vervangen?

  De levensduur van een badkamer radiator kan variëren, maar gemiddeld gaat deze ongeveer 15-20 jaar mee. Het is echter belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel op te lossen om de levensduur te verlengen.

  Kan ik zelf mijn badkamer radiator vervangen, of moet ik een professional inhuren?

  Het vervangen van een badkamer radiator kan een complexe taak zijn, vooral als je geen ervaring hebt met loodgieterswerk. Het wordt aanbevolen om een professional in te huren om ervoor te zorgen dat de installatie correct en veilig wordt uitgevoerd.

  Welke soorten radiatoren zijn geschikt voor een badkamer?

  Er zijn verschillende soorten radiatoren die geschikt zijn voor een badkamer, waaronder paneelradiatoren, handdoekradiatoren en elektrische radiatoren. Het type radiator dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de beschikbare ruimte in je badkamer. Kies je radiator met behulp van onze handige keuzetool.

  Moet ik de watertoevoer naar mijn hele huis afsluiten voordat ik mijn badkamer radiator vervang?

  Nee, je hoeft alleen de watertoevoer naar de radiator af te sluiten voordat je deze vervangt. Dit kan meestal worden gedaan met behulp van afsluitkleppen in de buurt van de radiator.

  Kan ik een elektrische radiator installeren in plaats van een traditionele radiator?

  Ja, het is mogelijk om een elektrische radiator te installeren in plaats van een traditionele radiator. Een elektrische radiator biedt flexibiliteit omdat deze onafhankelijk van het centrale verwarmingssysteem kan werken. Zorg ervoor dat je de juiste elektrische aansluitingen hebt en volg de installatie-instructies nauwkeurig op.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.