Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    26Feb2024
    De grote opkomst van handdoekradiatoren

    De grote opkomst van handdoekradiatoren

    De afgelopen jaren zijn in de badkamer een aantal trends zichtbaar. Zo kiezen steeds meer mensen voor een grote, vrijstaande badkuip, een douchecabine of een zwevend toilet. Een andere trend is de grote opkomst van de handdoekradiatoren. Op deze radiatoren kun je handdoeken leggen zodat ze snel drogen, of juist lekker warm zijn als je uit de douche komt. Wellicht wil je meer weten over deze stijlvolle aanvulling in de badkamer. In deze blog behandelen we de voordelen van badkamerradiatoren en geven we advies over het kopen en plaatsen ervan.

    De handdoekradiator: comfort in de badkamer

    Een handdoekradiator is een speciaal ontworpen verwarming. Dit type radiator heeft meerdere horizontale latten en twee verticale latten aan de zijkant. Waarom installeren steeds meer mensen een handdoekradiator in hun badkamer? 

    De latten van de radiator geven warmte af en zijn ideaal om je handdoek aan op te hangen. En wie wil er nu geen droge en warme handdoeken tot zijn of haar beschikking hebben na het douchen?

    Een koude badkamer is natuurlijk niet comfortabel. Met een handdoekradiator in de badkamer is dat verleden tijd, want de radiator zorgt ook voor warmte in de badkamer. Heb je een badkamer met vloerverwarming?  Door de combinatie van vloerverwarming en een radiator voelen de tegels van je badkamer warm aan. Die combinatie zorgt ongetwijfeld voor een aangenaam gevoel na het douchen. 

    Handdoekradiator: cv of elektrisch?

    Wanneer je de keuze maakt voor een handdoekradiator heb je twee opties: een elektrische radiator of een radiator die aangesloten wordt op de centrale verwarming. Hoe werkt een elektrische handdoekradiator? Dat is eigenlijk heel simpel. Je stopt de verwarming in het stopcontact en vervolgens wordt er een vloeistof opgewarmd. Daardoor wordt de badkamer heel snel warm. De elektrische handdoekradiator geeft dezelfde warmte af als de op een centrale verwarming aangesloten radiator. Beschik je niet over centrale verwarming in de badkamer? Dan is een elektrische radiator een goede optie.

    Beschik je wel over centrale verwarming in de badkamer? Niet iedereen weet dat een handdoekradiator ook op de cv-radiator in de badkamer kan worden aangesloten. Is gas nog steeds goedkoper dan elektriciteit? Zo ja, dan is het een interessante optie.

    Ophangen van een handdoekradiator: tips

    Het ophangen van een elektrische handdoekradiator is geen moeilijke klus, maar je moet natuurlijk wel weten waar je bij het ophangen van de radiator rekening mee moet houden. De door de radiator afgegeven warmte moet immers goed door de ruimte circuleren. Daarom moet je de radiator minimaal 10 cm van de vloer en 5 cm van de muur van de badkamer monteren.

    Het plaatsen van een handdoekradiator

    Wat is de beste plaats om een badkamerradiator op te hangen? Kijk eerst wat de beschikbare ruimte in de badkamer is. Is er een muur met veel ruimte? Dan is dat een optimale plaats. Is er de mogelijkheid om het handdoekenrek vlak naast de douche op te hangen? Dan is dat, ook gelet op het gebruiksgemak, een optimale plaats. Lopen de leidingen horizontaal over de muur? Plaats dan een handdoekradiator met zijaansluiting. Komen de leidingen uit de vloer? Kies dan een radiator met een middenonder aansluiting. Het mooie van de handdoekradiatoren van Radiator-Outlet is dat ze verschillende aansluitingen hebben, dus voor iedere plek in de badkamer is er een oplossing. 

    Benodigde vermogen

    Let bij het kopen van een elektrische handdoekradiator op het benodigde vermogen.  Welke zaken zijn van belang om het vermogen te bepalen waarmee je de badkamer snel op kunt warmen? De grootte van de badkamer en de door jou gewenste temperatuur in de badkamer zijn daarvoor doorslaggevend. Rond de 22 graden Celsius wordt door veel mensen ervaren als een behaaglijke temperatuur. Met de radiator keuzehulp van Radiator-Outlet kun je eenvoudig de benodigde wattage voor je badkamer berekenen. Heb je een radiator met een lager wattage gekocht? Dan duurt het langer om de door jou gewenste temperatuur in de badkamer te bereiken.

    Een passende radiator bij je badkamer

    Welke kleur past bij je badkamer? Zwart of wit zijn kleuren die veel voorkomen in badkamers, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere kleur zoals antraciet of goud. Een stijlvolle optie is om te kiezen voor dezelfde kleur als het badkamermeubel.

    Handdoekradiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Je hoeft dus niet per se te kiezen voor een witte, tijdloze en neutrale radiator. Wellicht ga je voor een opvallende design handdoekradiator.

    Handdoekradiatoren zijn er in verschillende maten. De radiatoren zijn vaak tussen de 40 en 50 cm breed. De hoogte is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de badkamer. Een populaire hoogte is 170 cm.

    Ben je op zoek naar een passende handdoekradiator bij je badkamer? Neem dan contact op met Radiator-Outlet. Onze medewerkers beantwoorden graag je vragen en geven je advies op maat.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.