Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    26Feb2024
    De populaire elektrische radiatoren

    De populaire elektrische radiatoren

    Elektrische radiatoren zijn populairder dan ooit. Dat is niet verwonderlijk, want de overheid wil immers dat we steeds minder gas gaan gebruiken. Zij sturen hierop aan vanwege bijvoorbeeld de situatie in Groningen en vanwege het milieu. 

    Elektrisch verwarmen: het beste alternatief

    Elektriciteit is ongetwijfeld het beste alternatief voor gas. Gas stijgt de komende jaren in prijs, terwijl de elektriciteitsprijs hoogstwaarschijnlijk daalt. Steeds meer elektriciteit is immers afkomstig van duurzame energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie. Bovendien worden elektrische radiatoren steeds energiezuiniger. Elektrische verwarming is dus nu al, en zeker ook in de toekomst, rendabel.

    Elektrische radiator: soorten

    • Klassieke elektrische radiatoren
    • Elektrische radiatoren met accumulatie. Bij dergelijke radiatoren wordt de warmte gedurende de nacht opgeslagen. Overdag wordt die opgeslagen warmte geleidelijk afgegeven. 
    • Elektrische paneelradiatoren. Deze radiatoren hebben een vlakke voorzijde. De strak vormgegeven paneelradiatoren kunnen volledig in je interieur opgaan.
    • Elektrische buisradiator. Deze radiator bestaat niet uit panelen, maar uit buizen.Ze worden vaak gebruikt in badkamers. Ze worden ook wel badkamerradiators of handdoekradiators genoemd.

    Elektrische radiatoren: de voordelen

    Heb je een elektrische radiator gekocht? Dan kun je profiteren van veel voordelen:

    • Een rookgasafvoer, zoals bij een gas- of houtkachel, is niet nodig. Je kunt de radiator dus overal in je huis plaatsen: in de woonkamer, de keuken, de badkamer, het toilet, op zolder of in de schuur. Wat heb je wel nodig? Een stopcontact in de buurt.
    • Je profiteert van de lage prijs.  Kopen van een conventionele verwarming, zoals een gas- of een houtkachel, is veel duurder. 
    • Heb je in iedere ruimte van de woning een elektrische radiator geplaatst? Een compleet centraal verwarmingssysteem is dan niet meer nodig. Zo vervang je de grote en lelijke radiatoren in je huis door mooiere, moderne alternatieven. Bijvoorbeeld fraaie panelen met bescheiden afmetingen. Op die manier is een elektrische radiator dus ook nog eens ruimtebesparend.  
    • Elektrische panelen zijn veilig in gebruik. Dat is een niet onbelangrijk voordeel. Je vermijdt risico’s zoals een gaslek, en komt ook niet in aanraking met vloeibare brandstoffen. Daarnaast is er geen risico van oververhitting, want elektrische panelen zijn doorgaans voorzien van een bescherming hiertegen.
    • Elektrische panelen kunnen doorgaans op je tablet of smartphone worden aangesloten. Het is dus mogelijk om elektrische panelen op afstand te bedienen en om ze op een door jou gewenst tijdstip aan te zetten.

    Elektrische radiatoren gebruiken als bijverwarming

    Gebruik je een gasgestookte cv-ketel als hoofdverwarming? Wellicht kun je de elektrische radiator dan gebruiken als bijverwarming. Is het bijvoorbeeld erg koud en is het vermogen van de hoofdverwarming onvoldoende om de vertrekken in je huis optimaal te verwarmen? Een elektrische radiator kan dan zorgen voor optimale warmte.

    In sommige ruimtes in je huis, zoals in de badkamer of in de studeerkamer, is het niet nodig dat de hoofdverwarming voortdurend aanstaat. Het opwarmen van die ruimtes door de hoofdverwarming kost ongetwijfeld veel tijd en energie. Daarom kun je de elektrische radiator als bijverwarming gebruiken. De ruimte wordt dan snel warm, want een elektrische radiator geeft direct warmte.

    Elektrische radiatoren in de badkamer: voordelen

    • Ga je een elektrische verwarming installeren in de badkamer? Dan heb je alleen maar een stopcontact nodig. Je kunt dus zelf kiezen waar de elektrische radiator in de badkamer wordt geplaatst.
    • Installeren van een elektrische radiator in een badkamer is erg eenvoudig. Hak- en breekwerk, zoals bij het installeren van een cv, is niet nodig. Ook een aparte groep in de meterkast is overbodig.
    • De elektrische verwarming warmt de badkamer heel snel op. Dat is ideaal in een badkamer.

    Kopen van een elektrische radiator

    Elektrische radiatoren worden door Radiator-Outlet geleverd in diverse kleuren en stijlen.

    Kun je geen keuze maken of heb je nog vragen? De medewerkers van Radiator-Outlet geven je advies en beantwoorden je vragen.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.