Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    26Feb2024
    De ruimtebesparende verticale radiator

    De ruimtebesparende verticale radiator

    Ben je op zoek naar een radiator die geplaatst kan worden in een kleine ruimte? Een verticale radiator plaats je in de lengte in plaats van de breedte, waardoor deze weinig ruimte in beslag neemt. Een verticale radiator is daarom perfect om te plaatsen tegen een smalle muur in een kleine badkamer, keuken of hal.

    Een ruimtebesparende verticale radiator kan natuurlijk ook in de woonkamer worden geplaatst. In een woonkamer met dubbele deuren, grote ramen en grote meubels is de ruimte voor horizontale radiatoren beperkt.  Bovendien geeft een radiator die achter de bank verstopt zit minder warmte af. Plaatsing van een verticale radiator in de woonkamer is dan een interessante optie.

    Kiezen voor een verticale radiator: redenen

    Waarom kies je voor een verticale radiator in plaats van voor een horizontale radiator? Enkele redenen zijn zojuist genoemd, namelijk ruimtebesparing en de vele plaatsingsmogelijkheden  Andere redenen om te kiezen voor een verticale radiator:

    • Doorgaans hebben verticale radiatoren een slank en modern ontwerp. Het zijn radiatoren met strakke hoeken van 90 graden. Die strakke hoeken vormen een geheel met de voor- en zijkanten van de radiator. Met hun moderne uiterlijk passen ze daarom goed in een modern interieur.
    • Door hun grotere oppervlak kunnen verticale radiatoren meer warmte afgeven dan horizontale radiatoren met een vergelijkbare grootte. Ze zijn dus efficiënter.
    • Wellicht heb je een huis met warmtepomp en vloerverwarming. Door hun grotere oppervlak zijn verticale radiatoren bij uitstek geschikt voor lage temperatuursystemen.

    Het ophangen van een verticale radiator: tips

    Heb je een verticale radiator gekocht? Dan moet je die radiator op de juiste plaats ophangen. Aangeraden wordt om een verticale radiator te plaatsen op de koudste plek in je huis. Plaats de verticale radiator daarom bijvoorbeeld tegen een buitenmuur of naast een raam.

    Bij de plaatsing van de radiator moet je ook rekening houden met de onder- en bovenzijde van de verticale radiator. Uit beide zijden moet voldoende lucht kunnen komen. Die lucht circuleert en verwarmt het huis.

    Het aansluiten van een vlakke radiator: tips

    • Een vlakke radiator wordt aangesloten met een rechte of met een haakse aansluitset. Gebruik een haakse aansluitset als er leidingen uit het plafond of uit de muur komen. Komen er leidingen uit de vloer? Aangeraden wordt om dan een rechte aansluitset te gebruiken.
    • Met zijn 2 aansluitingen kan een verticale radiator zowel aan leidingen die van boven komen als aan leidingen die van onder komen worden bevestigd. Als je dit doet, dan kan het water efficiënt door de verwarming circuleren.
    • Alle door Radiator-Outlet geleverde verticale radiatoren hebben zelfs 6 tot 8 aansluitpunten. Daardoor kunnen ze op vele plaatsen en op vele manieren in je huis worden geplaatst.

    Verschillende soorten verticale radiator

    Heb je besloten om een verticale radiator te kopen? Dan kun je die het beste kopen bij een bedrijf waar je uit verschillende modellen en kleuren kunt kiezen. Kies je voor een radiator met een vlakke voorzijde of voor een radiator met een voorzijde met strepen? Kies je voor een witte of een zwarte verticale radiator? Natuurlijk kun je ook kiezen voor een radiator in een andere kleur. Bij Radiator-Outlet zijn al deze opties beschikbaar. Ongetwijfeld vind je een verticale radiator die voldoet aan al je wensen en eisen.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.