Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijs garantie!
    Bezorging in NL en België.
    26Feb2024
    Een uitgebreid aanbod: tips en radiator keuzehulp

    Een uitgebreid aanbod: tips en radiator keuzehulp

    Ben je op zoek naar een nieuwe radiator? Dan is het niet makkelijk om een keuze te maken. Met keuze uit handdoekradiatoren, elektrische radiatoren, paneelradiatoren en designradiatoren is het aanbod enorm. Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken? Maak dan gebruik van de 4 tips en van de radiator keuzehulp van Radiator-Outlet.

    Het aanschaffen van een nieuwe radiator: 4 tips

    Werken de radiatoren in je huis niet meer naar behoren? Dan moeten er nieuwe worden aangeschaft. De nieuwe radiatoren moeten bij jou en bij je interieur passen. De volgende 4 tips helpen je wellicht op weg:

    1. Passen bij stijl en uitstraling van je interieur. Radiatoren zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel modellen, materialen en kleuren. Past een laaggeplaatste, onopvallende plintradiator het beste in je interieur? Zo nee, dan kun je kiezen voor een kolomradiator met retro look of juist voor een moderne designradiator. Ga in ieder geval op zoek naar een radiator die niet alleen de ruimte goed verwarmt, maar die ook een goede combinatie is van functionaliteit en design. 
    2. Rekening houden met de ruimte. Bij het aanschaffen van een nieuwe radiator moet je rekening houden met de ruimte waarin de radiator wordt geplaatst. In je badkamer is een praktische, verticale handdoekradiator wellicht de beste keuze. In je slaapkamer is een kleinere radiator of een plintradiator wellicht de beste keuze.
    3. Letten op de juiste aansluiting. Je moet de nieuwe radiator probleemloos kunnen aansluiten. Bekijk daarom op welke plek de aansluiting van de oude radiator zit. Koop een radiator met de aansluiting op dezelfde plek. Zo voorkom je onnodig breekwerk of het aanleggen van nieuwe leidingen.
    4. Letten op het vermogen. Maak niet de fout om alleen maar te kijken naar het design en naar de prijs, het bepalen van het juiste vermogen is ook zeer belangrijk. Alleen dan kan de nieuwe radiator de ruimte voldoende en efficiënt verwarmen. Er moet dus een capaciteitsberekening worden gemaakt. Je kunt dit doen met de rekentool op de website van Radiator-Outlet. Maak gebruik van de radiator keuzehulp.  

    Het berekenen van het benodigde vermogen

    Je kunt het benodigde vermogen ook zelf berekenen. Hierbij is de omvang van de ruimte de belangrijkste factor. Andere factoren zijn de isolatie van de woning en de door jou gewenste temperatuur. Je kunt de omvang of het volume van een ruimte eenvoudig zelf berekenen. Je moet dan de lengte, breedte en hoogte van de kamer met elkaar vermenigvuldigen. Is je woonkamer 3 meter hoog, 8 meter lang en 4 meter breed? Dan is het volume van je woonkamer 96 m2 (3x8x4).

    Hoe bereken je nu het benodigde vermogen? Door het kamervolume te vermenigvuldigen met het benodigde aantal watt voor het optimaal verwarmen van een huis. Je hebt voor een woonhuis gemiddeld tussen de 75 en 85 watt per kamer nodig.

    Woon je in een goed geïsoleerde woning? Trek dan tussen de 10% en 25% van de berekende capaciteit af. Inwoners van een slecht geïsoleerd huis hebben 15% meer capaciteit nodig.

    Is dit alles toch iets meer rekenwerk dan je hoopte. Dan maakt de Radiator-Outlet  keuzehulp het makkelijk.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Abonneer op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.