Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    04Dec2023
    Hoe geef ik mijn paneelradiator een nieuw uiterlijk?

    Hoe geef ik mijn paneelradiator een nieuw uiterlijk?

    Paneelradiatoren zijn functionele warmtebronnen die voor een aangename temperatuur in huis zorgen. Maar hoe geef je de paneelradiator een nieuw uiterlijk en zorg je ervoor dat deze ook mooi in je interieur past? Door gebruik te maken van radiator covers creëer je een stijlvolle radiatorombouw die perfect bij de stijl van je woning past. In dit artikel lees je alles over radiator covers en hoe je de installatie het beste aanpakt. 

    Paneelradiatoren als stijlvolle verwarmingsoplossingen

    Paneelradiatoren zijn in Nederlandse huishoudens een veelvoorkomende keuze vanwege hun energie-efficiëntie en snelle opwarming. Naast hun functionele aspect dragen ze bij aan de esthetiek van een ruimte. Dit artikel biedt praktische tips om je paneelradiator te upgraden en de algehele uitstraling van je huis te verbeteren.

    Over de paneelradiator

    Een paneelradiator bestaat uit een paneel en een convector. Het warme water stroomt door het paneel, dat op zijn beurt de ruimte verwarmt. De convector achter het paneel verwarmt de langsstromende lucht. De horizontale positie maakt het mogelijk om paneelradiatoren vrijwel overal in huis te plaatsen, zelfs onder vensterbanken, waardoor ze ruimtebesparend zijn.

    Waarom is een paneelradiator onmisbaar in huis?

    Paneelradiatoren zijn geliefd vanwege hun energie-efficiëntie, snelle opwarming en nauwkeurige temperatuurregeling. Hun veelzijdigheid maakt ze geschikt voor verschillende ruimtes. Bovendien bieden paneelradiatoren diverse stijlvolle ontwerpen.

    Het ombouwen van de radiator

    Het esthetisch verbeteren van je paneelradiator kan worden bereikt door gebruik te maken van radiator covers of radiator voorplaten. Deze covers dienen niet alleen ter decoratie voor het creëren van een smaakvolle radiatorombouw, maar hebben ook een functie. Ze beschermen de radiator tegen stof en vuil en zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling.

    Radiator voorplaten: stijlvolle toevoegingen aan je interieur

    Radiator voorplaten bieden een ideale oplossing voor wie stijl en functionaliteit wil combineren. Ze voegen sfeer en elegantie toe aan de ruimte, en met verschillende kleuren en maten is er voor elk interieur een passende keuze te vinden. Ook is er keuze tussen diverse designs, waaronder vlakke en gegroefde voorplaten. Hiermee maak je een radiatorombouw naar wens. 

    Radiator bovenroosters: bescherming en visuele verbetering

    Speciaal ontworpen bovenroosters beschermen de radiator tegen stof en vuil, bevorderen de efficiëntie van het verwarmingssysteem en dragen bij aan een opgeruimde uitstraling. Vooral in situaties waar de warmteverdeling niet optimaal is, kan een radiator bovenrooster helpen temperatuurverschillen te verminderen. Bij radiatoren die zich onder een venster bevinden vermijdt een bovenrooster dat de warme lucht rechtstreeks naar het raam stijgt en ontsnapt. Hierdoor wordt de warmte effectiever benut. 

    Radiator zijpanelen: functioneel en esthetisch

    Zijpanelen dienen als functionele en esthetische accessoires die de zijkanten van je paneelradiator bedekken en verfraaien. De radiator zijpanelen zorgen voor een strakke uitstraling, verbergen leidingen en andere componenten op elegante wijze en dragen bij aan de efficiëntie van het verwarmingssysteem. Met deze radiator covers geef je je interieur een verzorgde look-and-feel. De zijpanelen zijn vooral nuttig als je paneelradiator losse voorplaten heeft. Ze voorkomen warmteverlies aan de zijkanten en zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling.

    Installatietips: zelf je paneelradiator upgraden met een radiatorombouw

    Je paneelradiator een nieuw uiterlijk geven doe je eenvoudig door middel van radiator covers. Het plaatsen van de covers is bijzonder eenvoudig en kan door vrijwel iedereen worden uitgevoerd, of je nu een beginner, ervaren doe-het-zelver of professional bent. Wij helpen je op weg bij het realiseren van de radiatorombouw:

    1. Meten en selecteren

    Meet de afmetingen van je paneelradiator nauwkeurig op voordat je zijpanelen en een bovenrooster kiest. Bestel de juiste maten voor een perfecte pasvorm.

    2. Voorbereiding

    Leg alle benodigde gereedschappen en onderdelen klaar voordat je begint met de montage van de radiator covers. Controleer of je de juiste bevestigingsmaterialen hebt.

    3. Montage van zijpanelen

    Plaats de zijpanelen aan beide zijden van de radiator en bevestig ze volgens de instructies. Zorg voor een rechte montage om verzekerd te zijn van een geslaagd resultaat.

    4. Plaatsing van het bovenrooster

    Bevestig het bovenrooster op de paneelradiator, afhankelijk van het type dat je hebt gekozen.

    5. Installatie van de voorplaat

    Installeer de radiator voorplaat aan de voorkant van de paneelradiator voor een volledige afwerking.

    6. Controle en testen

    Controleer of alle panelen en roosters stevig zijn bevestigd en geen beweging vertonen. Zet de paneelradiator aan en controleer op abnormale geluiden of trillingen.

    Kosten voor het ombouwen van je paneelradiator

    De kosten voor het ombouwen van je paneelradiator variëren en zijn afhankelijk van het type, de grootte en het design van de gekozen radiator covers. Er zijn opties beschikbaar in verschillende prijsklassen, waardoor er voor elk budget en iedere paneelradiator een geschikte oplossing te vinden is.

    Bouw zelf je paneelradiator om met radiator covers

    Paneelradiatoren zijn niet alleen onmisbaar als warmtebron, maar vormen ook een smaakvolle toevoeging aan je woning. Door gebruik te maken van speciale radiator covers zoals een radiator voorplaat, bovenrooster en zijpanelen, kun je eenvoudig zelf je paneelradiator een nieuw uiterlijk te geven. Volg onze eenvoudige installatietips en geniet van een efficiëntere en mooiere verwarmingsoplossing met een radiatorombouw naar keuze.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.