Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    11Dec2023
    Hoe kan ik een bestaande radiator elektrisch maken?

    Hoe kan ik een bestaande radiator elektrisch maken?

    Heb jij een radiator in huis die op het centrale verwarmingssysteem werkt en wil je de efficiëntie van je verwarming verbeteren?  Overweeg dan de overstap naar een elektrische radiator voor meer controle over je verwarming. Je huidige radiator elektrisch maken doe je door middel van verwarmingselementen. In dit leerzame blogartikel bespreken we hoe je een bestaande radiator transformeert tot een elektrische variant, zodat je kunt genieten van de voordelen van deze moderne verwarmingstechnologie.

    Verwarming op elektriciteit

    Elektrische radiatoren zijn verwarmingssystemen die werken op basis van elektriciteit om warmte te genereren en verspreiden. De apparaten zijn gemaakt om zich snel op te warmen en een aangename temperatuur te creëren in de ruimte. Door je bestaande radiator om te bouwen tot een elektrische radiator bespaar je een hoop kosten. Het installeren van een elektrisch verwarmingselement is namelijk veel goedkoper dan een compleet nieuwe radiator. 

    Waarom kiezen voor een elektrische radiator?

    De keuze voor elektrische radiatoren biedt een scala aan voordelen die je woning opwaarderen. Deze radiatoren zijn niet alleen energiezuinig, maar ze geven je ook de vrijheid om de temperatuur in elke kamer naar eigen wens te regelen. Laten we eens dieper ingaan op waarom deze overstap de moeite waard is.

    Energie-efficiëntie en kostenbesparing

    Elektrische radiatoren werken onafhankelijk van het centrale verwarmingssysteem, waardoor je volledige controle hebt over welke kamers op welk moment verwarmd worden. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen, omdat je niet langer ongebruikte ruimtes hoeft te verwarmen.

    Installatiegemak en flexibiliteit

    Een van de grootste voordelen van elektrische radiatoren is de eenvoudige installatie. Je kunt ze gemakkelijk toevoegen aan elke kamer zonder gedoe met leidingwerk. Dit biedt de flexibiliteit om de verwarming te optimaliseren volgens jouw specifieke behoeften.

    Milieuvriendelijke optie

    Met toenemende aandacht voor duurzaamheid bieden elektrische radiatoren een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Door gerichte verwarming en het vermijden van onnodig energieverbruik dragen ze bij aan een groenere levensstijl.

    Veilig en stil in gebruik

    Een radiator die op elektriciteit werkt is zeer veilig in gebruik en maakt geen geluid wanneer deze aanstaat. Dit maakt een elektrische radiator heel erg gebruiksvriendelijk. 

    Extra voordelen met zonnepanelen

    Om te profiteren van nog meer besparingen kan je de elektrische radiator combineren met zonnepanelen. Goed voor het milieu en voor je portemonnee!

    Aansluitbaar op smartphone of tablet

    In veel gevallen kun je een elektrische verwarming aansluiten op je smartphone of tablet. Daarmee is de radiator te bedienen op afstand en in te schakelen wanneer jij dit wilt. 

    Je huidige radiator elektrisch maken

    De transformatie van je huidige radiator naar een elektrische variant is een slimme stap naar een energiezuinige toekomst. Elektrische verwarmingselementen zorgen ervoor dat je kan genieten van de consistentie en het gemak van elektrische verwarming zonder dat je een compleet nieuwe radiator moet aanschaffen. Deze upgrade is kostenbesparend, milieuvriendelijk en verbetert de algehele verwarmingsefficiëntie in je huis. 

    Ombouwen met kit

    Het ombouwen van je bestaande radiator tot een elektrisch exemplaar is eenvoudig en ongecompliceerd. Door middel van duidelijke instructies en een kit op maat kan je zelfstandig of met minimale hulp de radiator ombouwen. De kit bestaat onder meer uit een elektrisch verwarmingselement dat je moet bevestigen op je huidige radiator. Hiermee vorm je de radiator eenvoudig om tot een elektrisch model en verwarm je de ruimte op een duurzame, milieuvriendelijke manier. 

    Stappenplan radiator ombouwen

    Benieuwd hoe je je bestaande radiator precies elektrisch maakt? Met ons praktische stappenplan helpen wij je om dit karwei zelfstandig en succesvol uit te voeren:

    • Stap 1: Ontkoppel eerst de radiator van de cv-leidingen en laat deze leeglopen.
    • Stap 2: haal vervolgens de radiator van de muur om deze te kunnen ombouwen met de benodigde onderdelen.
    • Stap 3: verwijder het retourventiel/de blindstop en bevestig het elektrische verwarmingselement in de plaats. 
    • Stap 4: monteer daarna het overdrukventiel en laat de druk in de radiator ontsnappen. 
    • Stap 5: vul hierna de radiator met 80% water en 10% antivries. De overige 10% wordt gevuld met lucht.
    • Stap 6: tot slot hang je de radiator terug op in de ruimte en schakel je het verwarmingselement in om de verwarming uit te testen.

    De voordelen van het ombouwen van je radiator

    Dankzij de overstap naar elektrische verwarming heb je meer controle over de temperatuur in de ruimte, met functies zoals digitale schermen en programmeerbare instellingen die je leven makkelijker maken. Daarbij profiteer je van besparingen op energierekeningen op lange termijn. Elektrische radiatoren zijn bijzonder effectief in combinatie met groene energiebronnen zoals zonnepanelen. Dit maakt de transformatie naar elektrisch verwarmen milieuvriendelijk én economisch aantrekkelijk. 

    Maak je huidige radiator elektrisch en ervaar de voordelen

    Je radiator elektrisch maken is een slimme investering in je woning. Met de kit op maat van Radiator-Outlet, een handleiding en wat technische kennis kun je dit karwei met succes zelf uitvoeren. Houd hierbij de veiligheidsvoorschriften in acht en schakel professionele hulp in als je niet zeker bent over de installatie.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.