Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    04Dec2023
    Hoe kan ik een paneelradiator ombouwen?

    Hoe kan ik een paneelradiator ombouwen?

    Paneelradiatoren zijn populaire verwarmingssystemen. Ze zorgen voor een aangename temperatuur in huis en verwarmen ruimtes op een efficiënte manier. Het ombouwen van de paneelradiator heeft verschillende functies. Radiator covers dienen onder meer om het interieur te verfraaien, de radiator te beschermen tegen vuil en stof, de warmte gelijkmatig te verdelen enzovoort. In deze blog vertellen we je alles over radiator covers en hoe je de paneelradiator eenvoudig kunt ombouwen. 

    Wat is een paneelradiator?

    Een paneelradiator is een veelgebruikt type verwarming in Nederlandse huishoudens. Deze radiator heeft een paneel en een convector. Het warme water stroomt door het paneel, wat de warmte genereert die aan de ruimte wordt afgegeven. Achter het paneel bevindt zich de convector, die ook wordt verwarmd en de langsstromende lucht opwarmt.

    Daarom is een paneelradiator onmisbaar in huis

    Paneelradiatoren zijn populair vanwege hun energie-efficiëntie, snelle opwarming, en nauwkeurige temperatuurregeling. Door hun horizontale positie kunnen ze vrijwel overal in huis worden geplaatst, zelfs onder vensterbanken. Ze zijn ruimtebesparend, hebben een hoge warmteafgifte en bieden stijlvolle keuzemogelijkheden op het gebied van design.

    Het ombouwen van de radiator 

    Het ombouwen van je paneelradiator om deze esthetisch aantrekkelijker te maken doe je door middel van radiator covers. Dit zijn voorplaten, bovenroosters en zijpanelen. Hieronder lees je meer over de verschillende onderdelen van een radiatorombouw:

    Radiator voorplaten

    Radiator voorplaten zijn de ideale oplossing voor wie stijl en functionaliteit wil combineren in huis. De voorplaten voegen sfeer en elegantie toe aan de ruimte. Hiermee is het verbeteren van het uiterlijk van je radiator nog nooit zo eenvoudig geweest. Er zijn radiator voorplaten in diverse kleuren en maten, waardoor er voor ieder interieur een perfecte match is. Daarbovenop is er de keuze tussen twee soorten voorplaten: vlakke en gestreepte.

    Radiator bovenroosters

    Radiator bovenroosters zijn speciaal ontworpen om aan de bovenkant van je radiator te plaatsen. Deze radiator covers dienen als bescherming tegen stof en vuil, wat de efficiëntie van het verwarmingssysteem bevordert en de warmte gelijkmatig verspreidt. Tevens is het een visuele upgrade voor je radiator, waardoor het interieur er netjes en opgeruimd uitziet.

    Wanneer is een bovenrooster voor de radiator nodig?

    Een bovenrooster voor de radiator is vooral praktisch in situaties waar de warmteverdeling niet optimaal is. Indien bepaalde delen van een kamer bijvoorbeeld warmer aanvoelen dan andere, kan een bovenrooster helpen om temperatuurverschillen te verminderen. Ook als de radiator zich onder een venster bevindt, kan een bovenrooster helpen vermijden dat warme lucht rechtstreeks naar het raam stijgt en ontsnapt. Op deze manier wordt de warmte effectiever benut.

    Radiator zijpanelen

    Radiator zijpanelen zijn functionele en esthetische accessoires die de zijkanten van je paneelradiator bedekken en verfraaien. Ze geven de radiator een strakke en naadloze uitstraling. Daarnaast verbergen de panelen leidingen en andere componenten op een elegante manier. Met een diversiteit aan stijlen en designs geef je met radiator zijpanelen makkelijk een verzorgde look aan je interieur. 

    Wanneer zijn radiator zijpanelen nodig?

    Zijpanelen zijn vooral nuttig als je een paneelradiator hebt met losse voorplaten. Deze voorplaten kunnen aan de voorkant van de radiator worden bevestigd voor een nette afwerking. De zijkanten van de radiator blijven echter vaak blootgesteld, wat afbreuk kan doen aan het algehele uiterlijk. Radiator zijpanelen zorgen voor een nette look. Daarbij verbeteren ze de efficiëntie van je verwarmingssysteem. De radiator covers voorkomen dat warmte verloren gaat aan de zijkanten van de radiator en zorgen dat de warmte gelijkmatig verdeeld en verspreid wordt. 

    Installatietips 

    Het installeren van radiator zijpanelen, bovenroosters en voorplaten is over het algemeen eenvoudig en vereist geen geavanceerde technische kennis. Hier zijn enkele stappen die je op weg helpen bij de montage van je radiatorombouw:

    1. Meten en selecteren

    Meet de afmetingen van je paneelradiator nauwkeurig op voordat je zijpanelen en een bovenrooster kiest. Zorg ervoor dat je de juiste maten bestelt, zodat ze perfect bij de radiator passen.

    2. Voorbereiding

    Leg voordat je begint met de installatie de benodigde gereedschappen en onderdelen klaar. Controleer hierbij of je de juiste bevestigingsmaterialen hebt.

    3. Montage van zijpanelen

    Plaats de zijpanelen aan beide zijden van de radiator en bevestig ze stevig aan de hand van de bijgeleverde instructies. De panelen dienen recht te worden gemonteerd. 

    4. Plaatsing van het bovenrooster

    Bevestig het bovenrooster op de bovenkant van de radiator. Dit kan variëren afhankelijk van het type bovenrooster dat je hebt gekozen.

    5. Installatie van de voorplaat

    Installeer de voorplaat aan de voorkant van de paneelradiator om het geheel af te werken. 

    6. Controle en testen

    Controleer of alle panelen en roosters stevig zijn bevestigd en deze geen beweging vertonen. Zet daarna de paneelradiator aan en ga na of er geen abnormale geluiden of trillingen zijn.

    Kosten voor het ombouwen van je paneelradiator

    De kosten voor het ombouwen van een paneelradiator variëren. Ze zijn onder meer afhankelijk van welke radiator covers je kiest. Hierbij spelen het type, de grootte en het design een belangrijke rol.  Er zijn opties beschikbaar in verschillende prijsklassen, waardoor er voor elk budget een geschikte oplossing te vinden is.

    Bouw zelf je paneelradiator om met radiator covers

    Paneelradiatoren zijn onmisbaar als warmtebron in huis. Naast hun functionaliteit zijn ze ook op esthetisch vlak een smaakvolle toevoeging aan je woning. In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de paneelradiator eenvoudig zelf naar wens kan ombouwen. Met de speciale radiator voorplaten, bovenroosters en zijpanelen is dit een fluitje van een cent. Zo geef je het interieur een verfijnde look-and-feel.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.