Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijs garantie!
    Bezorging in NL en België.
    07Jun2023
    Hoe kan ik een radiator aansluiten?

    Hoe kan ik een radiator aansluiten?

    Door: Radiator-OutletReacties: 0

    Het is belangrijk om te weten hoe u een radiator correct en veilig kunt aansluiten in uw huis. Een radiator zorgt namelijk voor de verwarming van uw woning, maar als deze niet goed geplaatst is, kan dit tot ongewenste situaties en eventuele schade leiden. In deze blogpost worden de stappen beschreven die u moet volgen om op de juiste manier een radiator aan te sluiten. 

    Inhoud

    1. Benodigde materialen en gereedschap
    2. Radiator kiezen
    3. Plaats bepalen
    4. Beugels monteren
    5. Radiator ophangen en aansluiten
    6. Ontluchten en controleren

    Benodigde materialen en gereedschap

    Voordat u begint met het aansluiten van uw radiator, zorg ervoor dat u over de volgende materialen en gereedschap beschikt:

    • Radiator
    • Bevestigingsmateriaal (beugels en schroeven)
    • Radiatorkraan en voetventiel
    • Leidingen en koppelingen
    • Waterpomptang
    • Steeksleutel
    • Boormachine
    • Teflontape
    • Waterpas
    • Ontluchtingssleutel

     

    Radiator kiezen

    Bij het kiezen van een radiator is het belangrijk te weten wat voor soort verwarmingssysteem u heeft (cv-installatie of stadsverwarming) en de afmetingen van de ruimte waar de radiator geplaatst moet worden. Selecteer een radiator met voldoende capaciteit om de ruimte goed te kunnen verwarmen.

    Plaats bepalen

    Bepaal de juiste plaats voor uw radiator. Meestal wordt deze geplaatst op een buitenmuur, onder een raam of in de buurt van de ingang van de ruimte. Zorg er ook voor dat de leidingen van- en naar de radiator toe goed bereikbaar zijn.

    Beugels monteren

    Volg de instructies van de fabrikant voor het bevestigen van de beugels aan de muur. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat alles recht hangt. Boor de gaten en plaats de pluggen en schroeven om de beugels stevig aan de muur te bevestigen.

    Radiator ophangen en aansluiten

    Hang de radiator op aan de beugels en sluit de aanvoer- en retourleidingen aan. Gebruik Teflontape om de schroefdraad van de radiatorkraan en het voetventiel goed af te dichten en lekkage te voorkomen. Draai de kraan en het ventiel vervolgens goed vast met behulp van een waterpomptang en steeksleutel.

    Ontluchten en controleren

    Zorg ervoor dat de cv-installatie uitgeschakeld is en open de radiatorkraan. Ontlucht de radiator met behulp van de ontluchtingssleutel totdat er geen lucht meer uit komt. Zet de cv-installatie weer aan en controleer of de radiator goed warm wordt en er geen lekkages zijn.

    Nu u weet hoe u een radiator correct en veilig kunt aansluiten, kunt u gaan genieten van een warm en behaaglijk huis. Heeft u nog vragen of komt u er niet uit? Raadpleeg dan een professional.

    Tags

      Laat een reactie achter

      Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

      Abonneer op onze nieuwsbrief

      Abonneer

      Account aanmaken

      Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

      Registreren

      Recent toegevoegd

      U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

      Totaal incl. btw:€0,00
      Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

      Verzendkosten berekenen

      Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.