Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Laagste prijs garantie!
  Bezorging in NL en België.
  30Jan2024
  Hoe kan ik op elektriciteit besparen?

  Hoe kan ik op elektriciteit besparen?

  Elektriciteit speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven, maar het kan ook een flinke kostenpost vormen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je op elektriciteit kunt besparen en zo je energierekening kunt verlagen. In dit artikel geven we je praktische tips en adviezen om energie te besparen in huis, buitenhuis en zelfs voor bedrijven. Ook bespreken we hoe slimme meters en apps je kunnen helpen bij het monitoren en verminderen van je energieverbruik.

  Tips voor energiebesparing in huis

  • Isoleer je huis: Een goed geïsoleerd huis houdt niet alleen de warmte binnen tijdens de wintermaanden, maar zorgt er ook voor dat de koelte binnen blijft tijdens de zomer. Door je woning goed te isoleren, kun je flink besparen op je energiekosten. Denk hierbij aan het isoleren van je dak, muren en vloeren. Ook het aanbrengen van dubbel glas kan helpen bij het verminderen van warmteverlies.
  • Kies voor energiezuinige verlichting: Het vervangen van je traditionele gloeilampen door energiezuinige LED-verlichting is een eenvoudige manier om op elektriciteit te besparen. LED-verlichting verbruikt namelijk veel minder energie en gaat bovendien veel langer mee. Daarnaast kun je ook gebruik maken van bewegingssensoren of timers om ervoor te zorgen dat het licht alleen brandt als het nodig is.
  • Gebruik slimme thermostaten: Met behulp van een slimme thermostaat kun je de verwarming in huis efficiënter regelen. Deze thermostaten zijn programmeerbaar en leren van je gedrag, waardoor ze automatisch de temperatuur aanpassen op basis van je voorkeuren en het tijdstip van de dag. Zo voorkom je onnodig energieverbruik en kun je toch genieten van een comfortabel binnenklimaat.
  • Schakel apparaten uit als ze niet gebruikt worden: Veel elektrische apparaten verbruiken nog steeds energie, zelfs als ze niet worden gebruikt. Denk hierbij aan standby-standen van televisies, computers en andere elektronica. Het is belangrijk om deze apparaten volledig uit te schakelen of gebruik te maken van een stekkerdoos met aan/uit schakelaar om ze volledig van het stroomnetwerk af te sluiten.
  • Gebruik zuinige huishoudelijke apparaten: Bij de aanschaf van nieuwe huishoudelijke apparaten is het verstandig om te letten op het energielabel. Kies voor apparaten met een A+++ label, omdat deze het meest energiezuinig zijn. Dit geldt niet alleen voor wasmachines en koelkasten, maar ook voor bijvoorbeeld stofzuigers en drogers.
  • Let op het energieverbruik van je elektrische radiator: Als je een elektrische radiator in huis hebt, is het belangrijk om ook hierop te letten. Elektrische radiatoren verbruiken vaak veel energie, dus het is belangrijk om een model te kiezen dat energiezuinig is. Kijk bij onze elektrische radiatoren voor een ruim assortiment aan energiezuinige radiatoren die je helpen om op elektriciteit te besparen.

  Duurzame hulpmiddelen

  • Zonnepanelen installeren: Het installeren van zonnepanelen op je woning is een duurzame manier om elektriciteit op te wekken en te besparen op je energierekening. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Bovendien kun je in sommige gevallen zelfs energie terugleveren aan het net, waardoor je nog meer bespaart.
  • Warmtepomp installeren: Een warmtepomp is een systeem dat gebruik maakt van duurzame energiebronnen om je woning te verwarmen. Met een warmtepomp verbruik je veel minder elektriciteit dan met een traditionele cv-ketel. Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, zoals lucht-lucht warmtepompen en grond-water warmtepompen. Met een water warmtepomp kan je vaak ook gebruik maken van de bestaande radiatoren, zoals paneelradiatoren
  • Gebruik maken van groene energie: Als je graag wilt bijdragen aan een duurzame toekomst, kun je ervoor kiezen om over te stappen op groene energie. Groene energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen, zoals zonne-energie, windenergie en waterkracht. Door over te stappen op groene energie verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een schoner milieu.

  Besparen op elektriciteitskosten buitenhuis

  • Energiebewust rijden: Als je met de auto op pad gaat, kun je ook op elektriciteit besparen. Zorg ervoor dat je banden op de juiste spanning zijn, vermijd onnodig accelereren en remmen en rijd waar mogelijk een constante snelheid. Daarnaast kun je ook overwegen om over te stappen op een elektrische auto of hybride voertuig.
  • Bespaar op kantoor: Ook op kantoor kun je op elektriciteitskosten besparen. Denk hierbij aan het uitschakelen van computers en andere apparatuur buiten werktijden, het gebruik van energiezuinige verlichting en het verminderen van het gebruik van papier. Daarnaast kun je ook kijken naar mogelijkheden om energie te besparen in het koelen en verwarmen van het kantoorpand.
  • Verlaag je energieverbruik op vakantie: Tijdens vakanties kun je ook op elektriciteit besparen. Zorg ervoor dat je alle elektrische apparaten uitschakelt, zoals televisies, koelkasten en opladers. Daarnaast kun je ook de thermostaat lager zetten als je voor langere tijd weg bent.

  Energie besparen voor bedrijven

  • Energieaudit uitvoeren: Voor bedrijven is het vaak interessant om een energieaudit uit te laten voeren. Hierbij wordt gekeken naar het energieverbruik en worden er adviezen gegeven om dit te verminderen. Denk hierbij aan het isoleren van het pand, het optimaliseren van verlichtingssystemen en het gebruik maken van energiezuinige apparatuur.
  • Optimaliseer je verlichtingssysteem: Verlichting is een belangrijke kostenpost voor veel bedrijven. Door over te stappen op energiezuinige verlichting, zoals LED-verlichting, kun je flink besparen op je energiekosten. Daarnaast kun je ook kijken naar de mogelijkheden van daglichtbenutting en het gebruik van bewegingssensoren om onnodig energieverbruik te voorkomen.
  • Investeer in energie-efficiënte apparatuur: Als bedrijf kun je ook besparen op elektriciteit door te investeren in energie-efficiënte apparatuur. Denk hierbij aan efficiënte koelkasten, airconditioning, printers en andere kantoorapparatuur. Hoewel deze apparatuur misschien initieel iets duurder in aanschaf is, verdienen ze zichzelf vaak snel terug door de besparing op energiekosten.

  Besparen met slimme meters en apps

  • Monitor je energieverbruik: Met behulp van een slimme meter kun je eenvoudig je energieverbruik monitoren. Deze meters geven inzicht in je dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks energieverbruik. Door bewust te zijn van je verbruik, kun je kleine aanpassingen maken in je levensstijl om energie te besparen. Daarnaast zijn er ook diverse apps beschikbaar waarmee je je energieverbruik kunt monitoren en analyseren.
  • Gebruik slimme apparaten en apps: Naast slimme meters zijn er ook veel andere slimme apparaten en apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het besparen van energie. Denk hierbij aan slimme thermostaten, waarmee je de verwarming kunt regelen op basis van je aanwezigheid en de buitentemperatuur. Ook zijn er slimme stekkers beschikbaar waarmee je op afstand apparaten kunt in- en uitschakelen.

  Besparen op elektriciteit

  Op elektriciteit besparen is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Met behulp van de tips en adviezen in dit artikel kun je op verschillende manieren energie besparen in huis, buitenhuis en zelfs voor bedrijven. Van het isoleren van je woning tot het gebruik maken van slimme meters en apps, er zijn genoeg mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen. Begin vandaag nog met besparen en draag bij aan een duurzame toekomst.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.