Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Laagste prijs garantie!
  Bezorging in NL en België.
  30Jan2024
  Hoe kan ik op energie besparen met vloerverwarming?

  Hoe kan ik op energie besparen met vloerverwarming?

  Vloerverwarming is een efficiënte en energiebesparende manier om je huis te verwarmen. Met vloerverwarming wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de vloer, waardoor de warmte beter behouden blijft en er minder energie nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je energie kunt besparen met vloerverwarming. We bespreken de voordelen van vloerverwarming, de verschillende soorten vloerverwarmingssystemen en geven handige tips om optimaal energie te besparen.

  Het belang van energiebesparing

  Energiebesparing is belangrijk om verschillende redenen. Allereerst draagt het bij aan een lagere energierekening, wat goed is voor je portemonnee. Daarnaast is energiebesparing goed voor het milieu. Door minder energie te verbruiken, verminderen we de uitstoot van broeikasgassen en dragen we bij aan een duurzamere toekomst.

  De voordelen van vloerverwarming

  • Vloerverwarming is een energie-efficiënte manier van verwarmen. Doordat de warmte gelijkmatig wordt verspreid over de vloer, is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Hierdoor kun je energie besparen en je energierekening verlagen.
  • Een ander voordeel van vloerverwarming is het comfort. Doordat de warmte vanuit de vloer opstijgt, heb je geen last meer van koude voeten. Daarnaast zorgt de gelijkmatige warmteverdeling voor een aangename en constante temperatuur in de ruimte.
  • Vloerverwarming neemt geen ruimte in beslag in de kamer, zoals radiatoren dat wel doen. Hierdoor heb je meer vrijheid in het inrichten van je interieur en kun je elke ruimte optimaal benutten.

  Soorten vloerverwarmingssystemen

  Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingssystemen waaruit je kunt kiezen, namelijk watergedragen vloerverwarming en elektrische vloerverwarming.

  Watergedragen vloerverwarming

  Bij watergedragen vloerverwarming wordt er gebruik gemaakt van leidingen in de vloer waar warm water doorheen stroomt. Dit systeem kan worden aangesloten op de cv-ketel, waardoor het water wordt verwarmd en vervolgens door de leidingen stroomt. Watergedragen vloerverwarming is een efficiënte en energiezuinige manier van verwarmen.

  Bekijk de watergedragen vloerverwarming producten

  Elektrische vloerverwarming

  Elektrische vloerverwarming werkt op basis van elektrische kabels of matten die onder de vloer worden geplaatst. Deze kabels en matten worden verwarmd, waardoor de vloer opwarmt. Elektrische vloerverwarming is eenvoudig te installeren en kan worden gebruikt als hoofdverwarming of als bijverwarming.

  Bekijk de elektrische vloerverwarming producten

  Energie besparen met vloerverwarming

  Om optimaal energie te besparen met vloerverwarming, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

  • Goede isolatie is essentieel voor een energiezuinig vloerverwarmingssysteem. Zorg ervoor dat je woning goed geïsoleerd is, zodat de warmte in de ruimte blijft en niet verloren gaat. Dit kan bijvoorbeeld door te investeren in dakisolatie, muurisolatie en dubbel glas.
  • Een thermostaat speelt een belangrijke rol bij het energiezuinig gebruik van vloerverwarming. Programmeer de thermostaat zo dat de verwarming alleen aanstaat op momenten dat dit echt nodig is. Stel een lagere temperatuur in tijdens de nacht en wanneer je niet thuis bent. Daarnaast kun je gebruik maken van een slimme thermostaat die je op afstand kunt bedienen en waarmee je de verwarming op intelligente wijze kunt regelen.
  • Om energie te besparen is het belangrijk om efficiënt gebruik te maken van de warmte die vloerverwarming biedt. Zorg ervoor dat de vloerverwarming goed wordt afgestemd op de ruimte. In sommige gevallen is het voldoende om alleen de vloerverwarming te gebruiken en geen extra verwarmingsbronnen, zoals radiatoren. Hierdoor bespaar je energie en verlaag je je energierekening.
  • Je kunt vloerverwarming ook combineren met andere verwarmingssystemen, zoals elektrische radiatoren. Hierdoor heb je de flexibiliteit om per ruimte te bepalen welke verwarmingsbron het meest geschikt is. Door de vloerverwarming en elektrische radiatoren slim te regelen kun je energie besparen en de gewenste temperatuur bereiken.

  Besparen op elektriciteit met elektrische vloerverwarming

  Elektrische vloerverwarming kan ook helpen bij het besparen op elektriciteit. Dit type vloerverwarming verwarmt de ruimte snel en efficiënt, waardoor je energie bespaart. Daarnaast kun je elektrische vloerverwarming per ruimte regelen, waardoor je alleen de verwarming gebruikt in de kamers waar dit nodig is. Dit zorgt voor een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening.

  Vloerverwarming is een energiebesparende manier van verwarmen die zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Door het gelijkmatig verspreiden van de warmte en het efficiënt gebruik van energie, kun je flink besparen op je energierekening. Daarnaast kun je de vloerverwarming combineren met andere verwarmingssystemen om zo de gewenste temperatuur te bereiken. Zorg er ook voor dat je woning goed geïsoleerd is, zodat de warmte niet verloren gaat.

  Veelgestelde vragen over vloerverwarming

  Kan ik vloerverwarming zelf installeren? 

  Ja, vloerverwarming is zelf te installeren. Het is echter aan te raden om dit te laten doen door een professionele installateur, zodat je zeker weet dat het systeem op de juiste manier wordt aangesloten.

  Is vloerverwarming geschikt voor elke vloer?

  Vloerverwarming is geschikt voor de meeste vloeren, zoals tegels, laminaat en pvc-vloeren. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de maximale belastbaarheid van de vloer en de warmtegeleidingscoëfficiënt van het materiaal.

  Kan ik vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming?

  Ja, vloerverwarming kan zowel als hoofdverwarming als bijverwarming worden gebruikt. Dit is afhankelijk van het type vloerverwarmingssysteem en de isolatie van de ruimte.

  Kan ik vloerverwarming combineren met radiatoren?

  Ja, vloerverwarming kan worden gecombineerd met radiatoren. Hierdoor heb je de flexibiliteit om per ruimte te bepalen welke verwarmingsbron het meest geschikt is.

  Is vloerverwarming geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw?

  Ja, vloerverwarming is zowel geschikt voor nieuwbouw als bestaande bouw. Het kan worden aangelegd bij renovatieprojecten en is ook goed toe te passen bij nieuwbouwwoningen.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.