Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    07Jun2023
    Hoe kies je de juiste radiator?

    Hoe kies je de juiste radiator?

    Bij het zoeken naar een nieuwe radiator is het belangrijk om de juiste keuze te maken aan de hand van bepaalde factoren. Een radiator is niet alleen een functioneel element, maar speelt ook een belangrijke rol in de uitstraling van je interieur. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van de geschikte radiator.

    Soorten radiatoren

    Radiatoren zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Hieronder ontdek je welke radiatoren het meeste voorkomen:

    Paneelradiatoren

    Een paneelradiator bestaat uit één of meerdere panelen. Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. Paneelradiatoren komen in allerlei kleuren en afwerkingen, waardoor je ze perfect kunt afstemmen op je interieur.

    Bekijk hier onze paneelradiatoren

    Verticale radiatoren

    Een verticale radiator is een radiator die verticaal wordt gemonteerd. Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen dankzij hun smalle uiterlijk vrijwel overal worden opgehangen. Verder zijn er verticale radiatoren in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze passen bij ieder interieur.

    Bekijk hier onze verticale radiatoren

    Designradiatoren

    Een designradiator is een radiator die niet alleen functioneel is, maar ook een belangrijke rol speelt in de uitstraling van je interieur. Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en afwerkingen. Designradiatoren komen zowel in horizontale als verticale varianten.

    Ontdek onze designradiatoren

    Elektrische radiatoren

    Een elektrische radiator wordt aangesloten op het elektriciteitsnet in plaats van op het centrale verwarmingssysteem. Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. Elektrische radiatoren zijn ideaal voor ruimtes waar geen cv-ketel aanwezig is.

    Bekijk het aanbod elektrische radiatoren

    Handdoekradiatoren

    Een handdoekradiator is een radiator die speciaal is ontworpen om handdoeken op te drogen. Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. Handdoekradiatoren zijn ideaal voor gebruik in de badkamer of keuken.

    Bekijk onze handdoekradiatoren

    Vloerverwarming

    Vloerverwarming is een alternatief voor radiatoren. Bij vloerverwarming verspreidt de warmte zich gelijkmatig over de vloer, waardoor de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd. Vloerverwarming is verkrijgbaar als elektrische variant of als variant die is aangesloten op het centrale verwarmingssysteem.

    Meer te weten over vloerverwarming

    Aandachtspunten bij het kiezen van een radiator

    Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe radiator zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om een goede keuze te maken:

    Afmetingen

    De afmetingen van de radiator zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste radiator. De grootte van de radiator hangt af van de oppervlakte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen geldt: hoe groter de ruimte, hoe groter de radiator moet zijn.

    Warmte-afgifte

    De warmte-afgifte wordt uitgedrukt in wattage en geeft aan hoeveel warmte de radiator kan afgeven. De warmteafgifte hangt af van de grootte van de radiator en het materiaal waarvan de radiator is gemaakt.

    Materiaal

    De meeste radiatoren zijn gemaakt van staal of aluminium. Stalen radiatoren zijn over het algemeen goedkoper dan aluminium exemplaren. Aluminium radiatoren hebben echter als voordeel dat ze sneller opwarmen en lichter zijn dan stalen modellen.

    Kleur en afwerking

    De kleur en afwerking van de radiator zijn essentieel bij het kiezen van de juiste radiator. Radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Hierdoor is er voor ieder interieur een geschikte radiator. Er zijn radiatoren verkrijgbaar in wit, zwart, grijs, chroom en rvs.

    Installatie

    Radiatoren kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. Het is belangrijk om de radiator op de juiste manier te installeren om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert. Kies daarom een model dat goed past op de plaats waar u dit wilt hangen.

    Prijs

    Radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om een radiator te kiezen die past binnen je budget en voldoet aan je wensen en behoeften.

    Conclusie

    Door bij het kiezen van een nieuwe radiator rekening te houden met de afmetingen, warmte-afgifte, kleur en afwerking, installatie, prijs en het materiaal en onderhoud, ben je verzekerd van de juiste radiator voor in je woning. 

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.