Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijs garantie!
    Bezorging in NL en België.
    20Nov2023
    Huidige badkamerradiator ombouwen tot elektrische radiator

    Huidige badkamerradiator ombouwen tot elektrische radiator

    In deze moderne tijd is het ombouwen van je huidige radiator naar een elektrische badkamerradiator een slimme stap om de efficiëntie van je verwarmingssysteem te verbeteren. Het transformeren van je bestaande radiator doe je eenvoudig door middel van elektrisch verwarmingselement. Zo hoef je geen compleet nieuwe elektrische radiator aan te kopen om van de voordelen van deze verwarming te kunnen profiteren. In dit blogartikel ontdek je alles over het ombouwen van cv-radiatoren en hoe je dit proces het beste kunt aanpakken. 

    Elektrisch verwarmingselement bestellen

    Radiatoren voor de badkamer

    Een handdoekradiator is onmisbaar als warmtebron in de badkamer. De radiator zorgt voor een aangename temperatuur in de ruimte, waardoor je comfortabel kunt douchen of een bad nemen zonder dat je het koud hebt en loopt te klappertanden. Daarnaast is een badkamerradiator ook ideaal om handdoeken over te hangen en ze snel te laten drogen. Hierdoor zijn je handdoeken altijd heerlijk opgewarmd, waardoor je je warm kan afdrogen. 

    Verwarming op elektriciteit

    Elektrische radiatoren zijn verwarmingstoestellen die elektriciteit gebruiken om warmte te genereren en te verspreiden. Deze apparaten zijn ontworpen om zich snel op te warmen en een aangename temperatuur te creëren in de badkamer. Door je huidige radiator om te bouwen tot een elektrische radiator bespaar je een hoop kosten. Het installeren van een elektrisch verwarmingselement is namelijk heel wat goedkoper dan een compleet nieuwe radiator aankopen. 

    Radiator ombouwen tot een elektrische radiator

    Heb je momenteel een standaard radiator op gas in de badkamer en wil je graag een elektrische variant aanschaffen om de ruimte mee te verwarmen? Dan kan je je bestaande radiator met een kit ombouwen tot een elektrische radiator. De kit bestaat onder meer uit een elektrisch  verwarmingselement om te bevestigen op je huidige radiator. Hiermee vorm je de radiator om tot een elektrisch exemplaar zonder opnieuw te hoeven investeren in een nieuwe radiator. Met een elektrische radiator verwarm je de badkamer op een duurzame en milieuvriendelijke manier. 

    Elektrisch verwarmingselement voor radiatoren

    Het vermogen van het verwarmingselement dat je aansluit op je huidige radiator dient altijd iets lager te zijn dan het afgiftevermogen van de verwarming. Hierbij gaan we uit van 5 tot 10% minder vermogen. Met een te hoog vermogen loopt het element namelijk tegen de thermische beveiliging aan. Dit is een mechanische veiligheid die het element uitschakelt wanneer de inwendige temperatuur te hoog wordt. 

    Verwarmingselement correct aansluiten

    Traditionele handdoekradiatoren zijn uitgerust met een aan- en afvoer aansluiting. Het is belangrijk dat het elektrische verwarmingselement verticaal geplaatst wordt aan de afvoerzijde van de badkamerradiator. Als je het elektrische element niet correct installeert, dan zal de radiator niet naar behoren worden verwarmd.

    Stappenplan radiator ombouwen

    Het ombouwen van je huidige badkamer handdoekradiator naar een elektrische radiator is een karwei dat je perfect zelf kunt uitvoeren als je een beetje handig bent en over de juiste kennis beschikt. Met onderstaand stappenplan helpen wij je om deze klus zelfstandig uit te voeren:

    • Stap 1: ontkoppel allereerst de radiator van de cv-leidingen en laat deze leeglopen.
    • Stap 2: haal daarna de radiator van de muur om deze te kunnen ombouwen met de benodigde onderdelen.
    • Stap 3: verwijder het retourventiel/de blindstop en bevestig het elektrische verwarmingselement in de plaats. 
    • Stap 4: monteer vervolgens het overdrukventiel om ervoor te zorgen dat de druk in de radiator goed kan ontsnappen. 
    • Stap 5: vul hierna de radiator opnieuw met 80% water en 10% antivries. De overige 10% wordt gevuld met lucht.
    • Stap 6: hang de radiator vervolgens opnieuw op in je badkamer en schakel het verwarmingselement in om dit uit te testen.

    Uiteraard is het ook mogelijk om een professional in te schakelen om je bestaande radiator te laten ombouwen tot een elektrische radiator. Zo ben je verzekerd van correcte installatie en een 100% geslaagd resultaat. 

    Bouw je radiator zelf om met een kit op maat

    Wil jij binnenkort zelf aan de slag gaan met het ombouwen van je huidige radiator tot een elektrische radiator? Met de elektrische verwarmingselement kit van Radiator-Outlet verloopt dit karwei soepeler dan ooit. Wij maken voor jou een kit die volledig is samengesteld op maat van je huidige radiator. Neem vandaag nog contact op met ons! 

    Waarom je radiator ombouwen tot een elektrische radiator?

    Radiatoren die op elektriciteit werken hebben tal van voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn als verwarming in de badkamer. Hieronder ontdek je wat de pluspunten zijn van elektrische radiatoren:

    • Snelle opwarming: er is niets vervelender dan een koude badkamer die langzaam warm wordt. Een elektrische radiator biedt hiervoor de perfecte oplossing. De verwarming levert namelijk onmiddellijk warmte van zodra je deze inschakelt.
    • Duurzaam: een elektrische radiator is een voordelig alternatief voor gasverwarming. De radiator heeft een milieuvriendelijk karakter en is bovendien kostenbesparend op het gebied van energieverbruik.
    • Veilig en stil in gebruik: een radiator die op elektriciteit werkt, is zeer veilig in gebruik en maakt geen geluid wanneer deze aanstaat. Hierdoor is een elektrische radiator heel erg gebruiksvriendelijk. 
    • Makkelijk in onderhoud: met een elektrische radiator heb je weinig onderhouds- en schoonmaakwerk. 
    • Eenvoudig te installeren: het ombouwen van je huidige radiator naar een elektrische radiator is niet erg complex en kan zelf worden uitgevoerd. De meegeleverde instructies helpen je hierbij. 
    • Extra voordelen met zonnepanelen: als je een elektrische radiator combineert met zonnepanelen, dan profiteer je van nog meer besparingen. Dit is goed voor het milieu en voor je portemonnee!
    • Aansluitbaar op smartphone of tablet: in veel gevallen kun je een elektrische verwarming aansluiten op je smartphone of tablet. Daarmee is de radiator te bedienen op afstand en in te schakelen wanneer jij dit wenst. 

    De ombouw van je bestaande badkamer radiator naar een elektrische badkamerradiator is een slimme investering voor je badkamer. Met onze kit op maat, een beetje technische kennis en een praktische handleiding kun je dit project met succes zelf uitvoeren. Houd daarbij altijd de veiligheidsvoorschriften in acht en overweeg professionele hulp als je niet zeker bent van je technische vaardigheden. Met een elektrische radiator geniet je van de voordelen van moderne verwarmingstechnologie in je badkamer en ervaar het comfort van een perfect verwarmde ruimte.

    Elektrisch verwarmingselement bestellen

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Abonneer op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.