Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijs garantie!
    Bezorging in NL en België.
    29Mar2024
    Je radiator ombouwen naar een elektrische radiator

    Je radiator ombouwen naar een elektrische radiator

    Door: Radiator-OutletReacties: 0

    Het is tijd om traditionele verwarmingssystemen te heroverwegen. Een van de makkelijkste veranderingen die je kunt maken, is het ombouwen van je radiator naar een elektrische radiator met behulp van een elektrisch verwarmingselement. Dit brengt diverse voordelen met zich mee, variërend van energie-efficiëntie tot verbeterde controle over de temperatuur.

    Bekijk al onze verwarmingselementen

    Waarom overstappen naar een elektrische radiator?

    In een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, is het ombouwen van je radiator naar een elektrische variant een logische stap. Hier zijn een paar redenen waarom dit een slimme zet kan zijn.

    Flexibiliteit in verwarming

    Met een elektrische radiator heb je meer controle over de temperatuur in specifieke ruimtes van je huis. Je kunt de temperatuur voor iedere ruimte afzonderlijk regelen en zelfs timers instellen voor verwarming op specifieke tijden. Stel hem bijvoorbeeld zo in dat de verwarming aangaat een kwartier voor je thuiskomt van je werk, zodat je huis dan al lekker warm is. Ook kun je instellen dat hij op een vaste tijd weer uitgaat, zoals wanneer je naar bed gaat. Zo vergeet je hem nooit meer uit te zetten.

    Geen afhankelijkheid van centrale verwarming

    Door over te stappen op elektrische radiatoren, elimineer je de afhankelijkheid van het centrale verwarmingssysteem. Dit kan handig zijn als je centrale verwarming niet altijd even betrouwbaar is. Verder heeft centrale verwarming vaker onderhoud nodig.

    Energiezuinigheid

    Elektrische radiatoren winnen snel aan populariteit vanwege hun duurzaamheid en efficiëntie. Minder fossiele brandstoffen gebruiken en het maximaliseren van energie-efficiëntie zijn belangrijke stappen in de richting van een milieuvriendelijker huis. Daarnaast hebben elektrische radiatoren vaak geavanceerde thermostaten en programma’s voor energiebesparing. Zo wordt je energieverbruik efficiënter beheerd en kun je geld besparen op energiekosten.

    Eenvoudige installatie

    In vergelijking met het aanpassen van je bestaande centrale verwarming, is het ombouwen naar een elektrische radiator vaak veel eenvoudiger en vereist het minder ingrijpende verbouwingen.

    Vergeet stijl niet

    Naast functionaliteit is stijl ook een belangrijke overweging bij het ombouwen van je radiator. Elektrische radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt om een moderne en elegante uitstraling aan je interieur toe te voegen. Of je nu kiest voor een strakke, minimalistische radiator of een meer traditioneel ontwerp, er is altijd een optie die perfect past bij de inrichting van je huis.

    Hoe kun je je huidige radiator ombouwen naar een elektrische radiator?

    Het transformeren van jouw huidige badkamer handdoekradiator naar een elektrische variant is een project dat je met succes zelf kunt ondernemen, mits je beschikt over enige handigheid en de juiste technische inzichten. Dit gedetailleerde stappenplan is ontworpen om jou stap voor stap te begeleiden bij het zelfstandig uitvoeren van deze klus:

    Stap 1: Ontkoppelen en leegmaken

    Begin met het ontkoppelen van de radiator van de centrale verwarmingsleidingen. Zorg ervoor dat je dit zorgvuldig doet om lekkage te voorkomen. Laat de radiator volledig leeglopen voordat je verdergaat. Dit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je veilig en schoon kunt werken.

    Stap 2: Verwijderen van de radiator

    Verwijder vervolgens de radiator zorgvuldig van de muur. Dit maakt het mogelijk om de noodzakelijke aanpassingen en de installatie van de nieuwe onderdelen uit te voeren. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om veilig te werken en dat je de radiator op een zachte ondergrond legt om beschadigingen te voorkomen.

    Stap 3: Installeren van het elektrische verwarmingselement

    Het retourventiel of de blindstop moet worden verwijderd om plaats te maken voor het elektrische verwarmingselement. Dit element is het hart van je nieuwe elektrische radiator. Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op bij het bevestigen van dit element.

    Stap 4: Monteren van het overdrukventiel

    Het monteren van een overdrukventiel is essentieel om de veiligheid en efficiëntie van je radiator te waarborgen. Dit ventiel zorgt ervoor dat overtollige druk veilig uit de radiator kan ontsnappen, wat cruciaal is voor het onderhoud en de levensduur van je systeem.

    Stap 5: Vullen van de radiator

    Vul de radiator opnieuw, dit keer met een mengsel van 80% water en 10% antivries. De resterende 10% van de ruimte laat je vrij voor lucht. Deze specifieke verhouding zorgt ervoor dat je radiator efficiënt werkt en beschermd is tegen bevriezing tijdens koude periodes.

    Stap 6: Herinstallatie en testen

    Na het voltooien van de voorgaande stappen, hang je de radiator weer op zijn plaats in de badkamer. Schakel het verwarmingselement in en test de radiator op zijn functionaliteit. Dit is het moment om te controleren of alles correct is geïnstalleerd en naar behoren functioneert.

    Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kun je jouw badkamer handdoekradiator succesvol ombouwen naar een elektrische radiator. Veiligheid staat voorop, dus zorg ervoor dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt en bij twijfel professioneel advies inwint.

    Voordelen van elektrische radiatoren

    Naast de eerder genoemde voordelen van het ombouwen van je radiator naar een elektrische versie, zijn er nog een paar extra voordelen die het overwegen waard zijn:

    • Geen onderhoud nodig: Elektrische radiatoren hebben geen periodiek onderhoud nodig, in tegenstelling tot traditionele radiatoren die regelmatig ontlucht en bijgevuld moeten worden.
    • Minder lawaai: Elektrische radiatoren zijn over het algemeen stiller dan traditionele radiatoren, wat bijdraagt aan een rustige en comfortabele leefomgeving.
    • Ruimtebesparend: Elektrische radiatoren zijn vaak compacter dan traditionele radiatoren, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere ruimtes.

    Elektrische radiatoren: De toekomst van verwarming

    Het ombouwen van je radiator naar een elektrische variant is een investering in zowel comfort als duurzaamheid. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en efficiënte verwarmingssystemen, kun je niet alleen je energierekening verlagen, maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen. Dus waar wacht je nog op? Maak de overstap naar elektrische verwarming met een elektrisch verwarmingselement en geniet van de voordelen die het te bieden heeft.

    Bekijk al onze verwarmingselementen

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Abonneer op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.