Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Laagste prijs garantie!
  Bezorging in NL en België.
  20Mar2024
  Je radiator onderhouden tijdens de zomermaanden

  Je radiator onderhouden tijdens de zomermaanden

  Terwijl de zon begint te schijnen en de temperaturen stijgen, is het laatste waar je waarschijnlijk aan denkt je radiator. De kans is groot dat je hem de komende maanden niet nodig zult hebben. Toch is de zomer een uitstekende tijd om wat aandacht te besteden aan het onderhoud van je radiator. Door je verwarmingssysteem te verzorgen tijdens de zomer, zorg je ervoor dat het optimaal blijft werken wanneer de koudere maanden terugkeren.

  Of je nu een conventionele radiator of een elektrische variant hebt, onderhoud is belangrijk, zelfs wanneer de verwarming niet in gebruik is. Hier zijn enkele tips om je radiator te onderhouden tijdens de zomermaanden.

  Onderhoud conventionele radiator in de zomermaanden

  Heb je een radiator die wordt verwarmd door warm water dat door de leidingen stroomt, vaak afkomstig van een centrale verwarmingsketel? Dan heb je een conventionele verwarming. Hier zijn enkele tips om deze traditionele verwarming te onderhouden in de zomer:

  1. Ontluchten: Een van de belangrijkste onderhoudstaken voor je radiator is het regelmatig ontluchten ervan. Lucht kan zich in je radiatoren ophopen, wat de efficiëntie van je verwarmingssysteem kan verminderen. Door je radiatoren te ontluchten, laat je deze lucht ontsnappen, waardoor je systeem beter kan verwarmen.
  2. Controleer de druk: Het is ook een goed idee om de druk van je verwarmingssysteem te controleren tijdens de zomermaanden. De druk moet binnen het optimale bereik liggen voor een goede werking van je radiator. Raadpleeg de handleiding van je verwarmingssysteem om te zien wat de aanbevolen druk is, en gebruik indien nodig een drukmeter om de druk te meten en bij te stellen.
  3. Reinig de radiatoren: Tijdens de wintermaanden kan er stof, vuil en ander puin zich ophopen op en rondom je radiatoren. Maak je radiatoren grondig schoon tijdens de zomermaanden. Gebruik een stofdoek of een stofzuiger om stof en vuil te verwijderen van de radiatoren en de omringende gebieden. Dit zal niet alleen helpen om je verwarmingssysteem efficiënt te laten werken, maar het kan ook allergenen verminderen en de luchtkwaliteit in je huis verbeteren.
  4. Controleer op lekken: Controleer de leidingen en verbindingen van je radiatoren op tekenen van lekkage en repareer indien nodig. Het is beter om eventuele problemen op te lossen voordat de koudere maanden weer aanbreken, zodat je verwarmingssysteem klaar is voor gebruik wanneer je het het meest nodig hebt. Schaf de benodigde radiator onderdelen zelf aan, of huur een expert aan om je radiator te repareren.

  Onderhoud elektrische radiator in de zomermaanden

  Zelfs als je een elektrische radiator hebt, zijn er enkele belangrijke stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren. Hier zijn enkele tips om je elektrische radiator te onderhouden tijdens de zomermaanden:

  1. Controleer de stroomtoevoer: Hoewel je je elektrische radiator misschien niet gebruikt tijdens de zomer, is het nog steeds belangrijk om af en toe de stroomtoevoer te controleren. Zorg ervoor dat de stekker goed is aangesloten en dat er geen beschadigingen zijn aan het snoer. Als je merkt dat er problemen zijn met de stroomtoevoer, laat deze dan repareren voordat je de radiator weer in gebruik neemt.
  2. Reinig de radiator: Net als bij traditionele radiatoren kan stof en vuil zich ook ophopen op een elektrische radiator. Gebruik een zachte doek of een stofzuiger om stof en vuil van de radiator te verwijderen. Vergeet niet om ook de ventilatieopeningen schoon te maken, zodat de warmte goed kan circuleren wanneer je de radiator weer gaat gebruiken.
  3. Controleer de instellingen: Neem de tijd om de instellingen van je elektrische radiator te controleren en aan te passen indien nodig. Misschien wil je de temperatuurinstellingen aanpassen of de timerfunctie opnieuw instellen. Door deze instellingen aan te passen aan je behoeften, zorg je ervoor dat je radiator efficiënt werkt wanneer je hem weer gaat gebruiken.
  4. Voer een test uit: Als je je elektrische radiator een tijdje niet hebt gebruikt, is het een goed idee om een test uit te voeren om te controleren of alles nog naar behoren werkt. Zet de radiator een korte tijd aan en controleer of hij warm wordt zoals verwacht. Als je merkt dat er problemen zijn, zoals een gebrek aan warmte of vreemde geluiden, laat de radiator dan nakijken door een professional voordat je hem weer in gebruik neemt.

  Maak je radiator winterklaar

  Door deze eenvoudige onderhoudstaken uit te voeren tijdens de zomermaanden, kun je ervoor zorgen dat je conventionele of elektrische radiator optimaal blijft werken en klaar is voor gebruik wanneer de temperaturen beginnen te dalen. Neem de tijd om voor je verwarmingssysteem te zorgen, zodat je comfortabel en warm blijft, ongeacht het weer buiten.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.