Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    11Dec2023
    Wat is een elektrische radiator?

    Wat is een elektrische radiator?

    Elektrische radiatoren hebben de manier waarop we onze huizen verwarmen revolutionair veranderd. In plaats van afhankelijk te zijn van traditionele verwarmingssystemen, bieden elektrische radiatoren een efficiënte en flexibele oplossing voor verwarmingsbehoeften. Maar wat maakt een elektrische radiator nu eigenlijk?

    De werking van een elektrische radiator

    De werking van een elektrische radiator is vrij eenvoudig. In plaats van te vertrouwen op warm water uit een centrale verwarming, gebruikt een elektrische radiator elektriciteit om warmte te genereren. Deze warmte wordt vervolgens gelijkmatig verspreid door de ruimte, waardoor een comfortabele temperatuur wordt gehandhaafd.

    Voordelen van elektrische radiatoren

    Elektrische radiatoren hebben verschillende voordelen en zijn een populaire keuze als verwarming in huis. Enkele pluspunten van deze radiatoren lees je hieronder:

    Snelle warm

    Op koude winterdagen willen we dat onze binnenruimtes zo snel mogelijk opgewarmd zijn. Elektrische radiatoren bieden hiervoor de ideale uitkomst. De radiatoren leveren namelijk meteen warmte wanneer je ze inschakelt. 

    Duurzaam

    Elektrische radiatoren zijn een voordelig alternatief voor gasverwarming. Ze zijn milieuvriendelijk en bovendien kostenbesparend op het gebied van energieverbruik.

    Veilig en stil 

    Radiatoren die werken op elektriciteit zijn zeer veilig in gebruik en maken geen geluid als ze aanstaan. Dat maakt elektrische radiatoren heel erg gebruiksvriendelijk. 

    Onderhoudsvriendelijk

    Doordat elektrische radiatoren makkelijk te onderhouden zijn, hoef je weinig tijd te besteden aan het schoonmaken ervan. 

    Eenvoudig te installeren

    Het installeren van een elektrische radiator is eenvoudig uit te voeren en neemt niet veel tijd in beslag. Volg de bijgeleverde instructies voor een succesvolle installatie. 

    Extra voordelen met zonnepanelen

    Als je een elektrische radiator combineert met zonnepanelen, dan profiteer je van nog meer besparingen. Dit is zowel goed voor het milieu als voor je portemonnee!

    Soorten elektrische radiatoren

    Er zijn verschillende soorten elektrische radiatoren beschikbaar. Elke soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken en toepassingen, waardoor je kan kiezen op basis van je behoeften en voorkeuren.

    Handdoekradiatoren

    Handdoekradiatoren zijn een populaire keuze voor in de badkamer. Ze worden gebruikt om de ruimte te verwarmen en om handdoeken of kleding over te hangen. Zo zijn deze heerlijk opgewarmd.

    Paneelradiatoren

    Paneelradiatoren hebben één of meerdere horizontale panelen. Door de horizontale stand kan dit type radiator makkelijk onder een vensterbank geplaatst worden en neemt deze weinig plaats in beslag. 

    Verticale radiatoren

    Verticale radiatoren kenmerken zich door een lang, smal ontwerp en worden verticaal opgehangen. Daardoor nemen deze minder ruimte in beslag en passen deze vrijwel overal tussen. Dit maakt verticale radiatoren geschikt voor muren waar weinig plaats is om dingen op te hangen. 

    Designradiatoren

    Designradiatoren zijn efficiënte en stijlvolle warmtebronnen. De radiatoren hebben een trendy uitstraling en zijn absolute eyecatchers in ieder interieur.  

    Het design van elektrische radiatoren

    Naast het type radiator heb je de keuze uit verschillende uitvoeringen. Elektrische radiatoren zijn onder meer verkrijgbaar met een vlakke, gegroefde of geribbelde voorzijde. Ook een design met lamellen of spijlen behoort tot de mogelijkheden. Op het gebied van kleur kan je kiezen tussen wit, zwart, chroom, antraciet, rvs-look en goud. Dankzij de ruime opties vind je altijd een geschikte elektrische radiator voor jouw woning.

    Wattage en grootte

    Bij het kiezen van een elektrische radiator is het belangrijk om een exemplaar met het juiste wattage te nemen. Een radiator die te krachtig is zal te veel energie verbruiken, terwijl een te zwakke radiator de kamer niet voldoende verwarmt. Onze rekentool helpt je om te berekenen wat het ideale wattage is voor je radiator en toont je welke exemplaren geschikt zijn. Per kubieke meter ruimte is ongeveer 75 watt nodig om de ruimte goed te kunnen verwarmen. 

    Factoren die het wattage bepalen

    Het wattage berekenen gebeurt op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de gewenste temperatuur en de isolatiewaarde. Hier lees je er meer over:

    • Oppervlakte van de slaapkamer 

    De grootte van de kamer bepaalt hoeveel warmte er nodig is om de gewenste kamertemperatuur te bereiken. 

    • Isolatiewaarde

    De isolatiewaarde speelt een belangrijke rol bij het berekenen van het wattage. Een goede isolatie is essentieel om warmteverlies te minimaliseren en houdt de warmte binnen en de koude buiten. 

    • Gewenste temperatuur

    De gewenste temperatuur is van invloed op het geschikte wattage en hangt af van je persoonlijke voorkeur. 

    Onderhoudstips

    Hoewel elektrische radiatoren weinig onderhoud vereisen, is regelmatige reiniging essentieel voor optimale prestaties. Stofophoping kan de warmteafgifte verminderen, dus een eenvoudige schoonmaakroutine is aan te raden.

    Toepassingen in huis

    Elektrische radiatoren zijn veelzijdig in gebruik en kunnen worden geïnstalleerd in verschillende ruimtes, waaronder in de slaapkamer, woonkamer, hal, badkamer en het toilet. Ze zijn ideaal voor huizen zonder een centraal verwarmingssysteem.

    Elektrische radiator aanschaffen

    Elektrische radiatoren bieden een moderne en efficiënte oplossing voor verwarmingsbehoeften. Met hun flexibiliteit, energie-efficiëntie en diverse toepassingen hebben ze zich gevestigd als een populaire keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar comfort en controle.Of je nu een specifieke ruimte wilt verwarmen, kosten wilt besparen of milieubewuste keuzes wilt maken, elektrische radiatoren vormen een veelzijdige en aantrekkelijke optie voor verschillende behoeften. Investeer in de juiste elektrische radiator voor jouw huis en geniet van de voordelen van moderne verwarmingstechnologie.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.