Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    07Jun2023
    Wat is het benodigde wattage voor mijn radiator?

    Wat is het benodigde wattage voor mijn radiator?

    Wanneer je een nieuwe radiator koopt, is het belangrijk om te weten hoeveel wattage je nodig hebt om je kamer op de gewenste temperatuur te krijgen. In dit artikel leggen we uit wat wattage is en hoe je kunt berekenen hoeveel wattage je nodig hebt voor jouw radiator.

    Wat is wattage?

    Wattage is de eenheid van vermogen. Het geeft aan hoeveel energie er per seconde wordt verbruikt. Hoe hoger het wattage, hoe meer energie er wordt verbruikt. Bij radiatoren wordt het wattage gebruikt om aan te geven hoeveel warmte de radiator kan afgeven.

    Het benodigde wattage bij een radiator

    Om te bepalen hoeveel wattage je nodig hebt voor je radiator, moet je rekening houden met de grootte van de kamer en de gewenste temperatuur. Over het algemeen geldt dat je voor een goed geïsoleerde kamer ongeveer 75 watt per vierkante meter nodig hebt. Voor een minder goed geïsoleerde kamer heb je ongeveer 100 watt per vierkante meter nodig.

    Als je bijvoorbeeld een kamer hebt van 20 vierkante meter en je wilt deze opwarmen tot 20 graden Celsius, dan heb je een radiator nodig met een vermogen van 1500 watt (20 x 75). Als de kamer minder goed geïsoleerd is, heb je een radiator nodig met een vermogen van 2000 watt (20 x 100).

    Verschillende soorten radiatoren en wattages

    Er zijn verschillende soorten radiatoren verkrijgbaar, elk met hun eigen wattage. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten radiatoren en de daarbij horende wattage.

    Elektrische radiatoren

    Een elektrische radiator werkt op elektriciteit en heeft daarom geen aansluiting op het centrale verwarmingssysteem nodig. Het wattage van een elektrische radiator varieert van 500 tot 3000 watt, afhankelijk van de grootte van de radiator.

    Bekijk onze elektrische radiatoren

    Handdoekradiatoren

    Een handdoekradiator is een radiator die speciaal is ontworpen om handdoeken op te drogen. Het wattage van een handdoekradiator varieert van 300 tot 1500 watt, afhankelijk van de grootte van de radiator.

    Bekijk onze handdoekradiatoren

    Paneelradiatoren

    Een paneelradiator is een radiator met één of meerdere panelen. Het wattage van een paneelradiator varieert van 400 tot 3000 watt, afhankelijk van het aantal panelen en de grootte van de radiator.

    Bekijk onze paneelradiatoren

    Verticale radiatoren

    Een verticale radiator is een radiator die verticaal is gemonteerd. Het wattage van een verticale radiator varieert van 500 tot 3000 watt, afhankelijk van de grootte van de radiator.

    Bekijk onze verticale radiatoren

    Designradiatoren

    Een designradiator is een radiator die niet alleen functioneel is, maar ook een esthetische waarde heeft. Het wattage van een designradiator varieert van 500 tot 3000 watt, afhankelijk van de grootte van de radiator.

    Bekijk onze designradiatoren

    Conclusie

    Het wattage van een radiator is belangrijk om te bepalen hoeveel warmte de radiator kan afgeven. Om te weten hoeveel wattage je nodig hebt voor je radiator, moet je rekening houden met de grootte van de kamer en de gewenste temperatuur. Er zijn verschillende soorten radiatoren verkrijgbaar, elk met hun eigen wattage.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.