Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Laagste prijs garantie!
  Bezorging in NL en België.
  04Dec2023
  Welke types verticale radiatoren zijn er?

  Welke types verticale radiatoren zijn er?

  In veel huishoudens spelen radiatoren een cruciale rol in het verwarmingssysteem. Naast hun functionele doel kunnen radiatoren ook een stijlvolle toevoeging aan een ruimte zijn. Bij de keuze van radiatoren staat men vaak voor de beslissing tussen horizontaal en verticaal. In dit artikel richten we ons specifiek op verticale radiatoren en onderzoeken we de diverse typen die beschikbaar zijn.

  De voordelen van verticale radiatoren

  Verticale radiatoren bieden verschillende voordelen die ze aantrekkelijk maken voor veel huiseigenaren. Ten eerste zijn ze uiterst efficiënt op het gebied van energieverbruik. Dankzij het natuurlijke stijgen van warme lucht kunnen verticale radiatoren de warmte gelijkmatig door de ruimte verspreiden, wat leidt tot een effectiever energiegebruik.

  Een ander belangrijk voordeel is de ruimtebesparing. Verticale radiatoren nemen beduidend minder vloeroppervlakte in beslag dan hun horizontale tegenhangers, wat vooral gunstig is in kleinere ruimtes. Bovendien bieden ze een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, waardoor ze niet alleen functioneel zijn maar ook een esthetisch aantrekkelijke keuze vormen voor diverse interieurstijlen.

  Verschillende types verticale radiatoren

  Er bestaan verschillende typen verticale radiatoren. Elk model is ontworpen met specifieke kenmerken om aan uiteenlopende behoeften te voldoen. De drie belangrijkste typen op de markt zijn type 11, type 22 en type 33. Hieronder lees je meer over deze radiatoren:

  Verticale radiator type 11

  Type 11 radiatoren kenmerken zich door een enkele rij warmteplaten en een enkele rij convectoren. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar de beschikbare ruimte beperkt is, zoals gangen of smalle kamers. Ze bieden voldoende warmteafgifte en zijn vaak een kosteneffectieve keuze.

  Verder hebben type 11 radiatoren het voordeel van eenvoudige installatie en een slank ontwerp. Ze zijn bij uitstek geschikt voor ruimtes waar een lagere warmteafgifte voldoende is. Echter, in grotere ruimtes waar meer warmte nodig is, kunnen andere types meer geschikt zijn. Bij het kiezen van dit type radiator is het cruciaal om de afmetingen van de ruimte en de gewenste warmte-output in overweging te nemen.

  Verticale radiator type 22

  Type 22 radiatoren bestaan uit twee rijen warmteplaten en twee rijen convectoren. Deze configuratie zorgt voor een hogere warmteafgifte dan type 11 radiatoren. Ze zijn geschikt voor diverse ruimtes, van woonkamers tot slaapkamers en keukens. Een belangrijke reden om voor type 22 radiatoren te kiezen, is de hoge warmteafgifte. Dit maakt ze geschikt voor ruimtes waar meer verwarmingsvermogen nodig is. Bovendien bieden ze een uitstekende balans tussen efficiëntie en kosten.

  Verticale radiator type 33

  Type 33 radiatoren, met drie rijen warmteplaten en drie rijen convectoren, behoren tot de krachtigste in de categorie verticale radiatoren. Ze bieden een indrukwekkende warmteafgifte en zijn geschikt voor grotere ruimtes met hogere verwarmingsbehoeften.

  De type 33 radiatoren vinden hun toepassing in ruimtes waar een robuust verwarmingssysteem vereist is. Ze excelleren in grote woonkamers, kantoren of open keukens waar een snelle en krachtige opwarming gewenst is.

  Tips voor het kiezen van het juiste type verticale radiator

  Bij het kiezen van het juiste type verticale radiator zijn er enkele belangrijke overwegingen. Allereerst is het essentieel om de afmetingen van de ruimte op te meten, zodat je zeker weet dat deze in de ruimte past. Daarnaast is het vermogen heel erg belangrijk. Dit wordt bepaald aan de hand van de grootte van de ruimte, de isolatiewaarde en de gewenste temperatuur. Type 11 radiatoren zijn geschikt voor kleinere ruimtes, terwijl type 33 meer geschikt is voor grotere kamers.

  Tot slot speelt ook het design van de radiator een grote rol bij het kiezen van het juiste model. Verticale radiatoren zijn er in verschillende stijlen en kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt om een radiator te kiezen die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

  Installatie en onderhoud van verticale radiatoren

  De installatie van verticale radiatoren is over het algemeen eenvoudig en kan worden uitgevoerd door zowel een beginner als een ervaren doe-het-zelver. Het is echter raadzaam om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de radiator correct wordt geplaatst en aangesloten.

  Voor onderhoud is regelmatige reiniging belangrijk om de efficiëntie van de radiator te behouden. Stofophoping op de warmteplaten en convectoren kan de warmteafgifte verminderen. Een zachte borstel of stofzuiger kan worden gebruikt om stof te verwijderen.

  Prijsklasse en budget

  De prijs van verticale radiatoren kan sterk variëren, afhankelijk van het type, de grootte, het vermogen en het design. Over het algemeen geldt dat radiatoren met meer rijen warmteplaten en convectoren een hogere prijs hebben vanwege hun hogere warmteafgifte.

  Het is belangrijk om een budget op te stellen en rekening te houden met zowel de aanschafkosten als de potentiële energiebesparingen op de lange termijn. Een investering in een energiezuinige radiator kan op den duur kosten besparen op de energierekening.

  Voor een overzicht van prijsklassen en diverse budgetvriendelijke opties, raadpleeg de collectie verticale radiatoren bij Radiator-Outlet. 

  Het ideale radiatortype voor jouw woning

  Bij het kiezen van een geschikte verticale radiator dient rekening te houden met de grootte van de kamer, het vermogen van de radiator, de stijl en je budget. Op deze manier maak je een weloverwogen keuze voor een nieuwe radiator in je woning. Met een verticale radiator ervaar je talrijke voordelen en ben je verzekerd van een heerlijk verwarmd huis.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Abonneer op onze nieuwsbrief

  Abonneer

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Registreren

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. btw:€0,00
  Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.