Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Laagste prijsgarantie!
    Bezorging in NL en België
    11Jun2024
    Je verwarming ombouwen naar een elektrisch systeem

    Je verwarming ombouwen naar een elektrisch systeem

    Het moderniseren van je verwarmingssysteem kan een slimme zet zijn, zowel voor je comfort als voor het milieu. Met de opkomst van elektrische verwarmingssystemen zijn er nu meer mogelijkheden dan ooit om je huis warm te houden zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. In deze blog bekijken we verschillende manieren om je verwarming om te bouwen naar een elektrisch systeem.

    Bestaande radiator ombouwen met een verwarmingselement

    Een van de meest toegankelijke en praktische manieren om over te stappen naar elektrische verwarming is door je bestaande radiatoren om te bouwen met een universeel elektrisch verwarmingselement. Deze handige apparaten zijn speciaal ontworpen om eenvoudig te worden geïnstalleerd in plaats van de traditionele radiatoraansluitingen. Door dit te doen, omzeil je effectief je centrale verwarmingssysteem en genereer je warmte rechtstreeks via elektriciteit. Dit kan vooral voordelig zijn voor kamers die niet frequent worden gebruikt of voor woningen waar geen gasaansluiting beschikbaar is.

    Elektrische verwarmingselementen werken op basis van het principe van elektrische weerstand. Wanneer er stroom door het verwarmingselement wordt geleid, wordt elektrische energie omgezet in warmte. Dit zorgt ervoor dat het element opwarmt en warmte afgeeft aan de omgeving, waardoor de ruimte wordt verwarmd. Het proces is efficiënt en nauwkeurig, omdat de warmteproductie direct kan worden geregeld door de stroomtoevoer naar het element aan te passen.

    Voor meer gedetailleerde informatie over het ombouwen van je radiator naar een elektrische radiator, kun je ons blog 'Je radiator ombouwen naar een elektrische radiator' lezen. Daarin bespreken we hoe je een reguliere radiator kan ombouwen naar een elektrische radiator.

    Je CV-ketel vervangen door een warmtepomp

    Een meer ingrijpende maar zeer effectieve optie is het vervangen van je oude CV-ketel door een warmtepomp. Warmtepompen halen warmte uit de omgevingslucht, bodem of waterbronnen en verhogen deze naar een bruikbaar temperatuurniveau voor verwarming. Het grote voordeel van warmtepompen is dat ze werken met standaard radiatoren, waardoor je je bestaande systeem kunt behouden terwijl je profiteert van de voordelen van elektrische verwarming.

    Nieuwe elektrische radiatoren installeren

    Voor wie op zoek is naar een meer geïntegreerde oplossing, zijn er elektrische radiatoren die speciaal zijn ontworpen voor efficiënte verwarming via elektriciteit. Deze radiatoren kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en bieden een snelle en gelijkmatige warmteafgifte in elke ruimte. Sommige modellen zijn zelfs programmeerbaar, zodat je de verwarming kunt aanpassen aan je levensstijl en voorkeuren.

    Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten elektrische radiatoren, elk ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende ruimtes:

    • Designradiator: Deze radiatoren zijn niet alleen functioneel, maar ook voorzien van een prachtig ontwerp. Met een variatie aan stijlen, kleuren en afwerkingen, kunnen elektrische designradiatoren worden aangepast aan de decoratieve stijl van elke ruimte, waardoor ze perfect zijn voor woonkamers, slaapkamers en zelfs keukens.
    • Handdoekradiator: Elektrische handdoekradiatoren zijn speciaal ontworpen voor gebruik in badkamers en combineren functionaliteit met warmte. Ze bieden niet alleen een comfortabele warmtebron, maar ook een handige plek om handdoeken op te hangen en te drogen.
    • Verticale radiator: Voor ruimtes met beperkte wandruimte zijn elektrische verticale radiatoren een uitstekende keuze. Ze kunnen smalle, hoge ruimtes efficiënt verwarmen en dienen tegelijkertijd als een modern designelement. Verticale radiatoren zijn ideaal voor gangen, smalle keukens en toiletten.
    • Paneelradiator: Misschien wel de meest traditionele en veelzijdige optie, elektrische paneelradiatoren zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis. Met hun eenvoudige en functionele ontwerp bieden ze een effectieve warmteafgifte en kunnen ze eenvoudig onder het raam worden geplaatst van woon- of slaapkamers.

    Nieuwe elektrische radiatoren met WiFi installeren

    Voor nog meer controle en gemak kun je overwegen om elektrische radiatoren te installeren die zijn uitgerust met WiFi-connectiviteit. Met deze radiatoren kun je de temperatuur van elke kamer afzonderlijk regelen via een app op je smartphone, waar je ook bent. Dit biedt een hoger niveau van comfort en flexibiliteit, en stelt je in staat om energie te besparen door de verwarming aan te passen aan je dagelijkse routines.

    Airco's installeren om mee te verwarmen

    In gebieden met milde winters kan het installeren van een verwarmende airco een efficiënte manier zijn om je huis te verwarmen met elektriciteit. Moderne airconditioners met omkeerbare warmtepomptechnologie kunnen warmte uit de buitenlucht halen, zelfs bij koud weer (tot -25°C!), en deze naar binnen brengen om je huis comfortabel warm te houden. Dit is niet alleen energiezuinig, maar ook ruimtebesparend, omdat je één systeem hebt dat zowel kan verwarmen als koelen.

    Het gebruik van een verwarmende airconditioner brengt veel voordelen met zich mee:

    • Energiezuinig: Warmtepomp-airconditioners zijn buitengewoon energiezuinig, omdat ze warmte uit de buitenlucht halen en deze efficiënt naar binnen brengen om je huis te verwarmen. Dit vermindert het energieverbruik en resulteert in lagere energiekosten.
    • Duurzaam: Door gebruik te maken van hernieuwbare warmtebronnen uit de buitenlucht, verminderen airconditioners de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving.
    • Ruimtebesparend: Het gebruik van één systeem voor zowel verwarming als koeling betekent dat je geen aparte verwarmings- en koelsystemen nodig hebt. Dit bespaart niet alleen ruimte in je huis, maar ook de kosten en het gedoe van het onderhoud van meerdere systemen.
    • Comfortabele warmte: Warmtepomp-airconditioners bieden een gelijkmatige en comfortabele warmte in je huis, zonder de droge lucht die vaak wordt geassocieerd met traditionele verwarmingssystemen.
    • Stil en discreet: Moderne airconditioners zijn vaak stil en discreet in gebruik, waardoor ze niet storend zijn in je dagelijkse leven. Dit zorgt voor een rustige en comfortabele leefomgeving zonder het lawaai van traditionele verwarmingssystemen.
    • Geavanceerde functies: Veel airconditioners zijn uitgerust met geavanceerde functies zoals programmeerbare thermostaten, WiFi-connectiviteit en zoneregeling. Hierdoor kun je de temperatuur in je huis eenvoudig regelen en aanpassen aan je voorkeuren.

    Elektrische vloerverwarming leggen

    Een luxe optie voor elektrische verwarming is vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming biedt een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte, wat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Hoewel de installatie wat ingrijpender kan zijn dan andere opties, biedt elektrische vloerverwarming vele voordelen en kan het worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke ruimte.

    De weg naar een duurzaam elektrisch verwarmingssysteem

    Het vernieuwen van je verwarmingssysteem naar een elektrisch systeem biedt tal van voordelen, waaronder verbeterd comfort, lagere energiekosten en verminderde milieubelasting. Of je nu kiest voor een eenvoudige retrofit of een geavanceerd slim systeem, de overstap naar elektrische verwarming kan een verstandige investering zijn voor de toekomst van je huis. Met een verscheidenheid aan opties beschikbaar, is er altijd een geschikte oplossing die past bij jouw behoeften en budget.

    Heb je deskundig advies of hulp nodig bij het ombouwen van je verwarming naar een elektrisch systeem? Onze medewerkers staan klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding op maat. We zijn er om jouw overstap naar elektrische verwarming zo soepel mogelijk te laten verlopen!

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Abonneer op onze nieuwsbrief
    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis. (België gratis verzending v.a. €150)

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.